NE MENJA IME Velja Ilić: Ostajem Velimir, ne pljujem na familiju!
Foto: Fonet

Predsednik Nove Srbije zadržava dedino ime

NE MENJA IME Velja Ilić: Ostajem Velimir, ne pljujem na familiju!

Politika -

Ministar bez portfelja tvrdi da neće da sledi primer lidera Levice Srbije Borka Stefanovića, koji se i zvanično prekrstio, zbog čega je postao predmet sprdnje

BEOGRAD - Bivši Borislav, a novopečeni Borko Stefanović za sada će ostati jedini stranački lider koji je zbog izbora promenio ime.

Mada se u narodu odomaćio kao Velja, predsedniku Nove Srbije Velimiru Iliću ni na pamet ne pada da svoj nadimak utefteri i u zvanične dokumente. Kako nam je rekao, ime pokojnog dede s ponosom nosi i nikada ne bi pljunuo na svoju familiju.

- Taman posla da menjam ime kao Borko! Nikad ne bih promenio svoje kršteno ime. To je ime mog pokojnog dede, koji je ubijen posle rata. Ja sam prvo muško dete rođeno posle toga i nosim njegovo ime. Pljunuo bih na svoju familiju kada bih se odrekao svog i dedinog imena - kaže Ilić i dodaje: Porodična tradicijaMoja familija je odlučila da dedino ime dodeli meni i to je nešto što je tradicija kod nas Ilića, a za Stefanoviće ne znam. Ne interesuje me zašto je on to uradio.Lider Levice Srbije odlučio se za ovaj nesvakidašnji potez da bi sprečio da Republička izborna komisija odbaci listu njegove stranke pošto je u njenom nazivu on naveden kao Borko Stefanović. Sve za izboreIz Levice Srbije objašnjavaju da je RIK mogao da obori njihovu listu zbog zakonske odredbe po kojoj u njenom nazivu može stajati samo zvanično ime iz lične karte nosioca liste, a to je popularnom Borku moglo da pomrsi izborne planove. Zato je on pre desetak dana u matičnoj službi u Novom Sadu završio svu papirologiju i dobio novu krštenicu, odnosno ličnu kartu, izvod iz matične knjige rođenih, državljanstvo i ostale „generalije“ koje se tiču identiteta.(I. K.)

Hit na TviteruJE SUIS BORKOVest da je Borislav postao Borko zapalila je društvene mreže, a najviše se delio bilbord na kojem je umesto „Čeda Boris Čanak“ montiran slogan „Borko Borko Borko“. Stefanović je na brojne posprdne komentare i pošalice na njegov račun odgovorio krilaticom „#JeSuisBorko“ (Ja sam Borko), aludirajući na to da je nevina žrtva napada.- Gledam neke opozicione kolege kako im je „šokantno i smešno“, a dogovorili se da nam obore listu. Smejte se sada slobodno. A nisu im smešne lažne manjine i potpisi „skupljeni“ za dva dana, iako se zna da to nije moguće bez prevara - poručio je Borko na Tviteru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track