NE ZNAJU ZA DEMOKRATIJU: Opet suzavac u kosovskom parlamentu
Foto: AP 2015

Kad ne umeju rečima, posežu za nasiljem

NE ZNAJU ZA DEMOKRATIJU: Opet suzavac u kosovskom parlamentu

Politika -
Pola sata pred početak zasedanja kosovskog parlamenta, za sada nepoznate osobe aktiirale su suzavac u kancelariji predsednika skupštine Kadrija Veseljija

Holovi kosovskog parlamenta, po treći put u poslednjih nekoliko nedelja, ispunjeni su suzavcem. Opozicija je pred zasedanje najavila da neće dozvoliti održavanje sednice. Oko zgrade skupštine jake policijske snage.

Pola sata pred početak zasedanja kosovskog parlamenta, za sada nepoznate osobe aktiirale su suzavac u kancelariji predsednika skupštine Kadrija Veseljija, javljaju prištinski mediji."Poslanici opozicije bacili su suzavac u kancelariju predsednika skupštine Kadrija Veseljija", saopštio je pokret "Samoopredeljenje".

Oko zgrade raspoređene su specijalne snage kosovske policije.

Zasedanje je trebalo da počne u 16 sati, a predstavnici opozicije tražili su da se ovo zasedanje odloži do rešenja političko-parlamentarne krize u koju je Priština zapala pošto se tri opozicione stranke žestoko protive sprovođenju sporazuma sa Beogradom o formiranju Zajednice srpskih opština i Crnom Gorom o demarkaciji.

(RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track