NEBOJŠA STEFANOVIĆ: Netačne tvrdnje o naseljavanju velikog broja izbeglica u Srbiju
Foto: Beta

Ministar demantuje

NEBOJŠA STEFANOVIĆ: Netačne tvrdnje o naseljavanju velikog broja izbeglica u Srbiju

Politika -
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da nisu tačne tvrdnje o naseljavanju velikog broja izbeglica u Srbiji

BEOGRAD - On je naveo da je nastavljen trend da, u roku od 48 časova, približno isti broj migranata uđe i izađe iz zemlje. Stefanović je naglasio da se Srbija, u skladu sa zakonom i po najvišim svetskim standardima, stara o bezbednosti i obezbeđivanju osnovnih ljudskih potreba izbeglica, uz poštovanje njihove slobode kretanja i izražavanja namere da zatraže azil.

Kako je iz MUP-a saopšteno, ministar je ukazao da se vrši identifikacija i registracija svih lica koja uđu na teritoriju Srbije. On je rekao i da su saobraćajni policajci juče zaustavili nekoliko autobusa u kojima je bilo i migranata s falsifikovanim ispravama. Oni su predati službenicima Odseka za strance, a autobusi Odseku za suzbijanje privrednog kriminaliteta u Nišu i Vranju.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Uprave saobraćajne policije zaustavili su dva autobusa sa ukupno 96 izbeglica sa falsifikovanim ispravama. Autobus privatnog prevoznika zaustavljen je juče kod naplatne stanice "Nais”“ i tom prilikom utvrđeno je da se u njemu nalaze 84 izbeglice sa falsifikovanim ispravama.

Na kontrolnom punktu Vranje zaustavljen je autobus privatnog prevoznika koji je prevozio 61 izbeglicu, od kojih je 12 izbeglica imalo falsifikovane isprave, naveo je Stefanović, a saopštio je MUP.

Stefanović je kazao da je policija podnela krivične prijave protiv NN izvršioca i da intenzivno radi na rasvetljavanju tih slučajeva. "Ovo je dokaz da država nastavlja odlučnu borbu protiv krijumčarenja migranata, čime pokazuje da je dobro organizovana i da se ozbiljno i odgovorno odnosi prema ovom problemu", istakao je Stefanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track