NEKA MONSTRUM ISTRUNE U ĆELIJI: Ubica Anđele Stefanović (3) na robiji do 2056. godine

Vladica Rajković (28) osuđen na 40 godina

NEKA MONSTRUM ISTRUNE U ĆELIJI: Ubica Anđele Stefanović (3) na robiji do 2056. godine

Crna Hronika -

Zver iz Vratnice, koji je u junu 2016. godine zverski mučio, silovao i ubio Anđelu Stefanović (3), dobio je juče najveću moguću kaznu

ZAJEČAR - Vladica Rajković (28) iz Vratnice osuđen je juče u Višem sudu u Zaječaru na 40 godina zatvora zbog ubistva trogodišnje Anđele Stefanović. Rajković je dobio i po 15 godina robije za silovanje Anđele i ubistvo komšinice Dragane Stanković (47), ali mu je izrečena jedinstvena kazna od 40 godina, koliko je propisano zakonom.

Anđelina majka Danijela Stefanović nije zadovoljna presudom.- Jedina adekvatna kazna za smrt moje Anđele je smrtna kazna. Oči bih mu iskopala da mogu! Pokušala sam da mu se približim, ali ga zatvorski čuvari štite. Posle svakog susreta na sudu ponovo preživljavam sve muke i plačem zbog zla koje je naneo mom detetu. Ova kazna od 40 godina znači da može ipak jednog dana da izađe iz zatvora i ponovo ubije neko dete ili ženu - rekla je juče očajna Danijela.Prema obrazloženju sudije Bogdanovića, predsednika Veća, sud nije uvažio odbranu okrivljenog datu na glavnom pretresu, da nije počinio zločin nad malom Anđelom, što je u istrazi priznao, jer je na osnovu materijalnih i bioloških tragova potvrđeno da je Rajković ubica i silovatelj.

Žrtva... An|ela Stefanović
Žrtva... An|ela Stefanović

Priznao ubistvo- Smatram da je sudsko veće pravilno postupilo i da je izrečena adekvatna, maksimalna kazna po našem zakonu. Rajković ima pravo žalbe na presudu i pritvor u roku od 15 dana - rekao je Miodrag Canović, viši javni tužilac u Zaječaru.Rajković je tokom istrage, a potom i na sudu priznao da je 18. juna 2016. u svom selu ubio komšinicu Draganu Stanković, kod koje je radio i živeo. Nesrećnoj ženi razbio je glavu čekićem, a potom je spakovao u građevinska kolica i bacio u korito Timoka. Ubrzo je osumnjičen za taj zločin, ali je uspeo da obmane poligraf, pa je pušten. Dvadesetak dana kasnije, 9. juna, sa rođendanske proslave u selu kod brata odveo je maloletnu Anđelu izvan sela i zverski je mučio.Stravičan zločinPrilikom silovanja devojčici je rasporio međunožje, tako da su joj ispali unutrašnji organi. Detetovo vrištanje ga je izbezumilo, pa je uzeo kamen i bukvalno joj smrvio glavu. Uhapšen je iste večeri, a policiju je odveo na mesto zločina i opisao monstruozni događaj.Iako je teoretski moguće da Rajković posle dve trećine izdržane kazne traži uslovni otpust, u praksi se retko dešava da ovakve zločince puštaju na slobodu.

Zlotvor hladnokrvanBEZ TRUNKE KAJANJASve vreme suđenja i prilikom izricanje presude Vladica Rajković nijednog trenutka nije pokazao ni trunku kajanja ni izvinjenja. Sve je mirno primio, bez ikakvih emocija, kao da je reč o nekom drugom.

Odluka sudaOSTAJE U PRITVORURajkoviću je produžen pritvor do pravosnažnosti presude i upućivanje na izdržavanje kazne. Njegov branilac po službenoj dužnosti nije želeo da komentariše presudu, ali se očekuje da će u zakonskom roku od 15 dana podneti žalbu.

MONSTRUM SE PRAVI LUD: Vladica se ne seća da je silovao Anđelu (3)!

Rajko Rajković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track