NEMAČKI AMBASADOR DITMAN: Za Srbiju se ne menja mnogo toga nakon Bregzita
Foto: Dado Đilas

Sledi otvaranje poglavlja

NEMAČKI AMBASADOR DITMAN: Za Srbiju se ne menja mnogo toga nakon Bregzita

Politika -

BEOGRAD - Ambasador Nemačke u Srbiji Aksel Ditman izjavio je da Nemačka kao fer i pouzdan partner podržava Srbiju na putu ka Evropskoj uniji i ocenio da se za Srbiju neće mnogo toga promeniti posle Bregzita.

Ditman na konferenciji za novinare Nemačko-srpske privredne komore o uslovima poslovanja u Srbiji rekao da se Srbija nalazi u procesu tranzicije i reformi na putu ka Evropskoj uniji i da se očekuje dalje otvaranje pregovaračkih poglavlja.

"Tu se neće mnogo toga promeniti, proces će se nastaviti", rekao je on.

Ditman je dodao da u meri u kojoj će Srbija napredovati u procesu reformi, poboljšati i okviri za strane investicije, ali i za poslovanje domaćih preduzeća u Srbiji.

"Nemačka će podržati Srbiju u tim reformama", istakao je on.

"Poglavlja što pre"On je dodao i da se Nemačka zalaže da Srbija što pre otvori poglavlja 23 i 24 u procesu pridruživanja sa EU.

Predsednik Upravnog odbora Nemačko-srpske privredne komore Ronald Zeliger izjavio je da se sa stanovišta te komore u Srbiji nije mnogo toga promenilo posle Bregzita.

"Šteta što se potencijalno smanjuje evropsko tržište, ali možemo i dalje da obavljamo trgovinsku razmenu sa Velikom Britanijom", rekao je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track