Prikaži najnovije vesti
nenad popović, foto Dragana Udovičić
Pretnja za Srbiju

NENAD POPOVIĆ: Edija Ramu proglasiti za personu non grata

Politika 7

Pozivam Vladu Republike Srbije da proglasi premijera Albanije Edija Ramu za persona non grata na teritoriji Republike Srbije zbog njegove izjave o mogućnosti ujedinjenja Albanije sa lažnom državom Kosovo, kaže se u saopštenju Nenada Popovića, predsednika Srpske narodne partije (SNP)

Ovu izjavu prepoznajemo kao opasnu pretnju da Albanija u budućnosti planira aneksiju Kosova i Metohije koje je po našem Ustavu sastavni i neotuđivi deo Republike Srbije.

Zapitajmo se kako bi reagovao Donald Tramp da predsednik Meksika zapreti Americi otimanjem Teksasa ili ruski predsednik Putin da Ukrajina zapreti otimanjem Krima.

Foto: Aleksandar Jovanović Foto: Aleksandar Jovanović
Srbija mora najenergičnije da reaguje na ovu pretnju, kao što bi to učinila svaka suverena država, a ne da reakciju očekuje od Evropske unije koja od početka podržava Ramu u onome što radi i govori.

Time bi bila poslata jasna poruka međunarodnoj zajednici da Srbija i njeni saveznici nikada neće dozvoliti stvaranje Velike Albanije koja predstavlja najveću pretnju miru i stabilnosti u regionu Balkana, navodi se u saopštenju Nenada Popovića.

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir