NENAD POPOVIĆ: Kamen u lice Vučiću, kamen u lice čitavoj Srbiji
Foto: Nemanja Pancic

Da štitimo svoje interese

NENAD POPOVIĆ: Kamen u lice Vučiću, kamen u lice čitavoj Srbiji

Politika -
Predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović večeras je najoštrije osudio napad na premijera Srbije Aleksandra Vučića u Potočarima

BEOGRAD - Predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović večeras je najoštrije osudio napad na premijera Srbije Aleksandra Vučića u Potočarima, istakavši da je kamen u lice predsednikuz vlade istovremeno i kamen u lice čitavoj Srbiji.

Popović je ocenio da je to što se dogodilo na komemoraciji dokaz da politika Zapada u vezi Srebrenice nije imala za cilj da doprinese pomirenju, već je uticala na podizanje tenzija i raspirivanje strasti u regionu.

Taj incident je u isto vreme i poraz takve politike Zapada, rekao je Popović Tanjugu.

"Iako je moj stav bio da odlazak u Srebrenicu treba usloviti time da srpska i bošnjačka delegacija zajedno posete i Bratunac i poklone se i srpskim žrtvama, ne sumnjam da je premijer Srbije, donevši odluku da putuje u Srebrenicu, mislio da radi u najboljem interesu Srbije.

Ali, na njegovu pruženu ruku, kao odgovor je dobio kamen u lice", rekao je Popović.

Prema njegovim rečima, to je kamen u lice čitavoj Srbiji.

"Nadam se da će nas taj kamen osvestiti i da će nam pomoći da shvatimo da treba da štitimo svoje interese, a ne da se klanjamo drugima i da sve druge žrtve vrednujemo više od srpskih", zaključio je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track