NENAD POPOVIĆ SNP: Verujem da će pobeda trampa doneti pozitivnu promenu u politici SAD prema Srbiji
Foto: Dragana Udovičić

Uputio čestitku novom predsedniku SAD

NENAD POPOVIĆ SNP: Verujem da će pobeda trampa doneti pozitivnu promenu u politici SAD prema Srbiji

Politika -

BEOGRAD - Uveren sam da će pobeda Donalda Trampa doneti pozitivnu promenu u politici SAD prema Srbiji, kaže Nenad Popović, predsednik Srpske narodne partije, u čestitci Donaldu Trampu, povodom njegove pobede na izborima za predsednika SAD.

"Ne toliko zbog promene spoljnopolitičkog kursa američke politike na Balkanu, koliko zbog toga što su sa porazom Hilari Klinton poraženi i najveći finansijeri njene politike sa ovih prostora, Hašim Tači i Milo Đukanović", naveo je Popović razloge za svoja očekivanja.

Pozicije Hašima Tačija i Mila Đukanovića, kako navodi Popović, "osvedočenih neprijatelja srpskih nacionalnih interesa, porazom Klintonove će biti značajno oslabljene, a to automatski znači da će srpske pozicije i srpski državni i nacionalni interesi biti zaštićeniji."

Odlazak Hilari Klinton u "političku istoriju" on vidi kao "početak kraja kriminalnih režima Mila Đukanovića i Hašima Tačija koji su novcem od kriminalnih radnji, trgovinom cigaretama, oružjem, drogom i ljudskim organima, kupovali zaštitu Klintonove".

Popović ocenjuje da je pobeda Donalda Trampa u SAD, Bregzit u Velikoj Britaniji, najava referenduma u Holandiji o izlasku iz EU, popularnost evroskeptičnog predsedničkog kandidata u Austriji Norberta Hofera, kao i vojno i ekonomsko buđenje Rusije, ukazuju da se nepovratno menja politička slika sveta i da konačno politika istine i pravde počinje da ostvaruje pobedu nad politikom ucene i sile.

To je politika mira, stabilnosti i poštovanja međunarodnog prava u kojoj svoje mesto treba da pronađe i Republika Srbija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track