NIKOLA PETROVIĆ: Idem na poligraf s Pajtićem i Udovički! I to pred kamerama!
Foto: Zorana Jevtić

RASKRINKAVANJE Direktor EMS poručio

NIKOLA PETROVIĆ: Idem na poligraf s Pajtićem i Udovički! I to pred kamerama!

Politika -
Pozivam Lidiju da se javi, osim ako nije na nekoj drugoj planeti, i kaže da li sam joj ikad išta tražio, poručio direktor „Elektromreža“. Nikad u životu nisam ni video niti čuo Lidiju Udovički, ne znam da li postoji drugi argument jači od ovog

BEOGRAD - Nikola Petrović, direktor JP „Elektromreža Srbije“ (EMS), javno je pozvao lidera DS Bojana Pajtića i Lidiju Udovički, sestru ministarke Kori Udovički, da zajedno, pred kamerama, odu na poligraf i razjasne sve u vezi s navodnom aferom „prisluškivanje“, koja je izbila jer je optužen da je ucenjivao američku kompaniju „Kontinental vinds“ u vezi s gradnjom vetroparkova. Petrović je poručio i da se poslednji put obraća javnosti povodom toga, jer mora da se bavi važnim državnim poslovima.Nemam šta da krijemPrvi čovek EMS kaže da je morao da se obrati javnosti posle Pajtićevih optužbi, te da nikad u životu nije video Lidiju Udovički.- Ne znam da li postoji drugi argument jači od ovog. Pajtić je demantovao samog sebe. Sledeći put ću se obratiti javnosti isključivo kada Pajtić i Udovički pristanu da idu sa mnom na detektor laži, i to u prisustvu kamera. Pozivam Lidiju Udovički da se javi telefonom, mejlom, pismom, preko video-linka, osim ako nije na nekoj drugoj planeti, i kaže kad je ona to mene upoznala i kad sam ja od nje bilo šta tražio. I ne samo nju, pozivam sve ljude u Srbiji da javno kažu da li sam ja ikad ikome išta tražio - naglasio je Petrović.

Pajtić ne odustajeS druge strane, prvi čovek DS Bojan Pajtić i dalje ostaje pri svojim ranijim tvrdnjama da ga je policija prisluškivala.- Sve što se do sada pojavljivalo kao informacija dokazuje da je premijerov kum Nikola Petrović jači od države, a da je od njega jedino jači premijer. Nije isključeno ni da premijer izađe i kaže: „Ne dam kuma“, što je već imao običaj da kaže - optužio je Pajtić.Fabrikovana aferaMeđutim, Pajtića demantuje i ministar energetike Aleksandar Antić, ističući da nije bilo nikakvih zloupotreba u izgradnji vetroparkova.- Garantujem da Nikola Petrović nije imao nikakvog uticaja na vođenje ovog projekta. Ovo je loš pokušaj DS i Bojana Pajtića da isfabrikuju aferu, a sve njihove navode već su demantovali ključni akteri. Izuzetno je opasno što Pajtić zloupotrebljava važan posao da blati Vladu, koja radi izuzetno značajan projekat - zaključio je Antić.On je rekao da je zakonodavni okvir Srbije jasan, izričit i čvrst kad su u pitanju objekti iz obnovljivih izvora energije.

Ana Brnabić, „Kontinental vinds Srbija“ (KVS)ISKAZANA ZAHVALNOST PREMIJERU VUČIĆUAna Brnabić, dosadašnja direktorka KVS, koja je juče podnela ostavku, izjavila je da je ne zanima razgovor Pajtića i Lidije Udovički jer ona nema nikakve veze s firmom „Kontinental vinds“.- Lično sam jula 2014, zbog fantastičnog odnosa Ministarstava građevine i Ministarstva energetike prema kompaniji, poslala pismo zahvalnosti premijeru Srbije u vezi s projektom gradnje vetroparkova, ali i moju konstataciju da ću tu poruku preneti svim stranim investitorima i diplomatskim predstavništvima - naglasila je Brnabićeva. Ona je istakla da je povodom novonastale situacije razmenila mejlove s Lidijom Udovički, ali da je nije pitala za sporni razgovor s Pajtićem.

Ministarkina sestra se i dalje ne oglašavaLIDIJA U ZEMLJU PROPALA, JEDINA ĆUTI O NAVODNOJ AFERIO slučaju vetroparkova i optužbama DS za navodnu korupciju, što se inače našlo u transkriptima koje je objavio jedan portal, oglasili su se svi akteri navodne afere, izuzev ključne osobe - Lidije Udovički.Mediji su pokušavali da stupe u kontakt sa Udovički preko njene konsultantske kuće „Udovički & Asošijejts“, a oni su potvrdili da Lidija nije u Srbiji, i to od kraja maja, i da je otputovala u Tajland. Njena sestra Kori, inače ministarka u Vladi, jedino je do sada izjavila da neće da učestvuje u „rijalitiju“. Kori Udovički nije odgovorila na pitanja Kurira.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track