NIKOLIĆ ČESTITAO ROĐENDAN OBAMI: Želim Vam dobro zdravlje, ličnu sreću i uspeh
Foto: Fonet

NIKOLIĆ ČESTITAO ROĐENDAN OBAMI: Želim Vam dobro zdravlje, ličnu sreću i uspeh

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić uputio je rođendansku čestitku predsedniku SAD Baraku Obami uz poruku da je Srbija spremna da sarađuje sa Sjedinjenim Džavama na daljem jačanju mira i stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana i u Evropi, saopštila je danas Služba predsednika Republike za saradnju sa medijima.

U čestitki se navodi: "Poštovani gospodine predsedniče, Povodom Vašeg rođendana primite moje najsrdačnije čestitke i najbolje želje. Želim Vam dobro zdravlje, ličnu sreću i uspeh u obavljanju Vaše odgovorne dužnosti predsednika Sjedinjenih Američkih Država.

Sa zadovoljstvom mogu da konstatujem da su odnosi između Republike Srbije i Sjedinjenih Američkih Država u usponu, čemu ste i Vi, gospodine predsedniče, dali svoj veliki doprinos.Uveren sam da će naše dve prijateljske države nastaviti da produbljuju bilateralnu saradnju na osnovama zajedničkih vrednosti i u duhu uzajamnog razumevanja.

Srbija je, budite uvereni, spremna da učvršćuje prijateljstvo između naših naroda i da svestranu saradnju između naših zemalja proširuje i produbljuje u svim oblastima od zajedničkog interesa. Posebno bih želeo da naglasim da visoko cenimo i podršku i pomoć Vaše zemlje u procesu evropskih integracija Srbije.

Srbija je spremna da sarađuje sa Sjedinjenim Džavama na daljem jačanju mira i stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana i u Evropi, kao i u zajedničkom suprotstavljanju pretnjama savremenim civilizacijskim tekovinama kao što su terorizam i ekstremizam u svim pojavnim oblicima. Želeći još jednom Vama i Vašoj porodici puno zdravlja i sreće u ličnom životu, primite, gospodine predsedniče, izraze mog najdubljeg poštovanja", navodi se u Nikolićevoj čestitki.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja