(VIDEO) NIKOLIĆ I ŠEŠELJ IZBEGAVALI SE U HRAMU: Kumovi Toma i Voja zajedno na liturgiji!
Foto: TANJUG/FoNet

HIT

(VIDEO) NIKOLIĆ I ŠEŠELJ IZBEGAVALI SE U HRAMU: Kumovi Toma i Voja zajedno na liturgiji!

Politika -
Predsednik Srbije i šef radikala juče su prisustvovali službi patrijarha moskovskog i sve Rusije Kirila i patrijarha srpskog Irineja. Do bliskog susreta ipak nije došlo

BEOGRAD - Patrijarh moskovski i sve Rusije Kiril i patrijarh srpski Irinej, uz arhijereje, sveštenstvo i đakone Ruske pravoslavne crkve i Srpske pravoslavne crkve, služili su juče zajedničku liturgiju u Hramu Svetog Save na Vračaru, kojoj su prisustvovali predsednik Srbije Tomislav Nikolić i lider SRS Vojislav Šešelj, koji je nakon 12 godina u sredu iz Sheveningena pušten na privremenu slobodu.Do susreta dvojice bivših saboraca i kumova, ipak, nije došlo. Šešelj se u hramu na Vračaru zadržao svega 15 minuta, a nije uspeo da se pozdravi i razgovara sa ruskim patrijarhom, zbog čega je, kako saznajemo iz više izvora, u stvari i došao na liturgiju.Nisu videli Nikolića- Samo idiot može tako nešto da priča. Svi bi valjda trebali da znaju da sa patrijarhom sve Rusije ne može da se susreće u mimohodu u hramu. Vojislav bi se sastao sa njim da je postojao dogovor da se susretnu - tvrdi zamenik predsednika SRS Nemanja Šarović, koji je sa Šešeljem bio u Hramu Svetog Save.- Nismo videli Nikolića. Došli smo na liturgiju da ispoštujemo služenje i praznik. Zadržali smo se kratko jer smo imali drugih obaveza - kazao je Šarović i na pitanje da li je Šešelj s namerom izbegavao Nikolića, uzvratio da je „rekao sve što je imao“.Nisu videli ŠešeljaLiturgiji su prisustvovali i Nikolićevi savetnici, kao i ministri pravde i za vanredne situacije Nikola Selaković i Velimir Ilić.- Bilo je veličanstveno. Prepuno ljudi. Ja sam bila iza predsednika i nisam videla Šešelja - kazala je za Kurir Nikolićeva savetnica Stanislava Pak.

Šešelj se u hramu na Vračaru zadržao svega 15 minuta jer nije uspeo da razgovara sa ruskim patrijarhom (Foto: Tanjug/Oksana Toskić)
Šešelj se u hramu na Vračaru zadržao svega 15 minuta jer nije uspeo da razgovara sa ruskim patrijarhom (Foto: Tanjug/Oksana Toskić)

http://www.youtube.com/watch?v=fGM4YMFqqbI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja