Nikolić nastavlja posetu Emiratima
Foto: Pres Služba Predsednika Srbije

Prijateljski odnos dve zemlje

Nikolić nastavlja posetu Emiratima

Politika -
Predsednik Srbije iskoristio je poziv šeika Bin Zajeda da zajedno posmatraju trku Formule 1 za veliku nagradu Abu Dabija, kako bi razgovarali o zajedničkim projektima Srbije i UAE
1 / 2 Foto: Pres Služba Predsednika Srbije

ABU DABI - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić nastavlja danas radnu posetu Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE), na poziv prestolonaslednika Abu Dabija Muhameda bin Zajeda.

Nikolić je juče iskoristio poziv šeika Bin Zajeda da zajedno posmatraju trku Formule 1 za veliku nagradu Abu Dabija, kako bi razgovarali o zajedničkim projektima Srbije i UAE, novim ulaganjima u domaću privredu i poboljšanju uslova života za naše građane.

Šeik Bin Zajed je tokom razgovora posebno naglasio da je odličan lični, prijateljski odnos koji ima sa predsednikom Nikolićem garancija unapređenja bilateralne saradnje, naročito na polju ekonomije i investicija, saopštila je pres služba predsednika Srbije.

Predsednik Srbije razgovarao je i sa Jusufom Alijem, vlasnikom kompanije "Lulu", koji mu je preneo zainteresovanost za plasiranje srpskih prehrambenih proizvoda u objektima tog vodećeg lanca hipermaketa u UAE.

Nikolić je istakao da tradicionalno prijateljstvo Srbije i Emirata daje ekonomskim odnosima stabilnu i izvesnu budućnost, navodi se u saopštenju predsednikove službe za saradnju s medijima. On je Aliju zahvalio zbog zainteresovanosti za kupovinu srpskih prehrambrenih proizvoda i ukazao da Srbija ima dugu tradiciju proizvodnje hrane. "Naši prehrambeni proizvodi su veoma kvalitetni i zdravi", istakao je predsednik dodavši da srpski proizvođači, u saradnji sa brojnim naučnim institutima, mogu obezbediti hranu vrhunskog kvaliteta.

Takođe, može da se razmotri i opcija da "Lulu" investira u proizvodnju one hrane koja se traži u njenim prodajnim lancima prema standardima koje kupci traže, rekao je Nikolić, koji je pozvao Alija da što pre dođe u Srbiju i uveri se da je to pravo mesto za proizvodnju hrane.

Ali je informisao predsednika o kompaniji "Lulu" i rekao da u svojim prodajnim objektima želi da ima srpske prehrambene proizvode, pre svega voće i povrće. Predsednik Nikolić razgovorao je i sa direktorima predstavništva "Energoprojekta" u toj zemlji i izrazio zadovoljstvo zbog dobrog poslovanja te srpske kompanije u regionu Zaliva.Predsednik Srbije je u Abu Dabiju obišao jednu od najvećih džamija na svetu, Zajed džamiju, i upisao se u knjigu utisaka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track