NIKOLIĆ UDARIO NA VUČIĆA: Da sam ja premijer, ne bih hapsio tajkune!
Foto: Beta

Predsednik Srbije otvoreno

NIKOLIĆ UDARIO NA VUČIĆA: Da sam ja premijer, ne bih hapsio tajkune!

Politika -
Tomislav Nikolić istakao da tajkune ne treba hapsiti, već ih iskoristiti da pomognu Srbiji

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je sinoć da on ne bi hapsio tajkune da je premijer.

- Nije trebalo hapsiti tajkune, već ih iskoristi da pomognu Srbiji. Karić je politički progonjen - rekao je Nikolić.Predsednik Srbije pojasnio je svoje stavove i odnos s premijerom Vučićem.

- Ne mogu da ne iznosim svoj stav zato što će neko da kaže da napadam Aleksandra Vučića. Vučić i ja prevazilazimo razlike 22 godine, a mediji, otkako smo zajedno, govore da smo u svađi. Različiti smo ljudi, različito reagujemo. Drugačije radimo, on je brži, energičniji. Nisam mnogo spor, ali sam dovoljno spor, jer znam da sagledam stvari iz više uglova. Nisam onaj koji kritikuje Vladu, jer osećam odgovornost za zasluge za formiranje ove vlade od 2012. Ako su građani Srbije zadovoljni, pokazaće oni to vladi i ne vredi da ja napadam vladu ili govorim da dobro rade - rekao je on.Pomenuo je i „udare nekih medija na njegovu porodicu“.- To je pokušaj da ja odem. Zašto prevremeni izbori? Kad odem, ja se neću vraćati. Ovo je pokušaj nekih da me sklone. Videćemo ko su oni. Postoje mediji koji ne bi trebalo da postoje jer je odavno neko trebalo da im stavi katanac zbog dugovanja koja imaju. Niko ih ništa ne pita, pišu i dalje ili im stigne neki novac iznenada, pa nastave da pišu i da rade. Ako znate da Tomislav Nikolić neće da vas tuži i da vam preti i da neće da iskoristi svoj uticaj i moć da ostanete bez medija koji imate, to nije razlog da se obrušite na Tomislava Nikolića. Nije to moja slabost, to je moja veličina, to što sve mogu da tovarim na svoja leđa i da nosim svoj krst. Danas jedan, sutra drugi, sve je u redu. Ovo nisu informacije, to su manipulacije, u medijima nema više informacija, nego manipulacija - rekao je Nikolić.

POSLE PISANJA KURIRA Nikolić o fondaciji supruge dragice ŠTA I DA JE BOGIĆEVIĆ DAO PARETomislav Nikolić ne bi imao ništa protiv i da je uhapšeni tajkun i vlasnik „Farmakoma“ Miroslav Bogićević, osumnjičen da je oštetio državu za 15 miliona evra, uplatio novac fondaciji njegove supruge Dragice Nikolić.- Koliko znam, nijedna od 14 Bogićevićevih firmi nije dala pare za fondaciju. Pa šta i da je neka uplatila novac za fondaciju pre dva-tri meseca?! Bogićević je tada bio slobodan čovek - rekao je Nikolić.Podsetimo, Kurir je objavio da se Bogićević poverio prijatelju da je novac dao čak i za Dragičinu fondaciju, a da su mu sada svi okrenuli leđa. Tomislav i Dragica Nikolić uporno odbijaju da polože račune i otkriju ko su darežljivi donatori fondacije, koja je od osnivanja 23. januara 2013. do 1. oktobra ove godine utrošila gotovo sedam miliona evra.

Nema loše rečiPOŠTUJEM KUMA ŠEŠELJAJa nikada nisam komentarisao Šešelja jer sam iz Šumadije, gde se poštuje kumstvo. On nikada ne može da uradi toliko koliko ja ne mogu da podnesem. Bore se Šešelj i Haški tribunal, šta su se oni dogovorili, to ne znam - rekao je Nikolić.

Poruka od HanaEU NEĆE MUKU S KOSOVOMNikolić je rekao da je od komesara Johanesa Hana čuo jasnu poruku da Srbija neće biti deo EU dok ne reši pitanje Kosova.- Han je doslovno rekao: „Mi vas s nerešenim problemom nećemo“ - rekao je Nikolić i ponovio da Srbija nikad neće priznati nezavisnost Kosova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track