ŠEF POLJSKE DIPLOMATIJE U POSETI BEOGRADU: Vaščikovski se sastao sa premijerom Vučićem
Foto: Tanjug Radej Prelić

Niz susreta sa srpskim zvaničnicima

ŠEF POLJSKE DIPLOMATIJE U POSETI BEOGRADU: Vaščikovski se sastao sa premijerom Vučićem

Politika -

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas ministru spoljnih poslova Poljske Vitoldu Vaščikovskom da očekuje povećanje ekonomske saradnje dve zemlje, a njegov sagovornik da Evropa čeka na Srbiju i da je Poljska tu da taj put ubrza.

Premijer Vučić je izrazio nadu da će nivo ekonomske saradnje dve zemlje biti povećan i istakao da Srbija želi više investitora i turista iz Poljske, saopšteno je iz Nemanjine 11 posle susreta dva premijera koji su razgovarali o bilateralnoj saradnji, jačanju ekonomske saradnje, evropskom putu Srbije i migrantskoj krizi.

Foto: Tanjug/Rade Prelić
Foto: Tanjug/Rade Prelić

Premijer Vučić obavestio je Vaščikovskog o ekonomskim reformama koje je srpska vlada sprovela i izrazio poštovanje prema izvanrednim rezultatima ekonomskih reformi u Poljskoj.

On je zahvalio poljskoj vladi na velikoj podršci koju pruža evropskom putu Srbije, stoji u saopštenju.

Foto: Tanjug/Rade Prelić
Foto: Tanjug/Rade Prelić

Ministar Vaščikovski istakao je da Evropa čeka na Srbiju, a Poljska je tu da taj put ubrza.

"Ne treba samo da ojačamo bilateralnu saradnju, već da podržimo vaš evropski put. Mi smo kroz proces pregovora sa EU prošli uspešno i želeli bismo da vam ponudimo naše iskustvo i pomoć u procesu pregovora sa EU", istakao je Vaščikovski i izrazio nadu da će se o nastavku i jačanju saradnje sa Srbijom razgovarati za dva meseca na sastanku Višegradske grupe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track