NOVA BRUKA PREDSEDNIKA Šešelj: Toma Nikolić napravio dete poslanici SNS
Foto: Dado Đilas

Vođa radikala žestoko opleo po predsedniku Srbije

NOVA BRUKA PREDSEDNIKA Šešelj: Toma Nikolić napravio dete poslanici SNS

Politika -

Lider SRS tvrdi da je Tomislav Nikolić, osim Holanđanki i starleti, napravio vanbračno dete i poslanici SNS iz aktuelnog saziva Skupštine i poziva ga da, ukoliko sumnja u očinstvo, zatraži DNK analizu

BEOGRAD - Kao predsedničkog kandidata apsolutno me ne interesuju ljubavne afere Tomislava Nikolića, kao što je ova s Helenom Mihić sa početka njegove političke karijere, iako mi nije nepoznata, ali me i te kako zanima da se zbog opšteg interesa razotkrije koliko ima vanbračne dece, kaže lider SRS Vojislav Šešelj, komentarišući vezu nekadašnjeg kuma s bivšom novinarkom i misicom.Šešelj tvrdi da Nikolić, pored dvojice sinova, ima još troje vanbračne dece sa tri različite žene, od kojih je jedna poslanica SNS u još uvek aktuelnom sazivu Skupštine!Deca su deca- Ljubavne afere su njegova privatna stvar, pa i Helena, o kojoj ste pisali. Ono što ja kao čovek humanista i kao političar ne mogu da prećutim jeste da Tomislav Nikolić izbegava da prizna svoju vanbračnu decu. Mogu da shvatim da on sumnja u sopstveno očinstvo, ali onda treba lepo da ode na DNK analizu. Tako bi se sve utvrdilo i razjasnilo - otkriva Šešelj i dodaje:- Jedno ima s Holanđankom koja živi u Beogradu, drugo s nekom starletom, a treće sa jednom narodnom poslanicom SNS iz prethodnog mandata. Na osnovu onoga što znam, a što je tačno, postavljam pitanje: Da li on priznaje tu decu ili ne priznaje? Ta deca su ista kao i njegova bračna. Kakva je tu razlika kad je očinstvo u pitanju? Moja namera nije da napadam Nikolića kao svog političkog suparnika, već stvar elementarnog građanskog morala. I celo društvo i svi pojedinci treba da se angažuju u interesu prava dece. A da Tomislav Nikolić, ne daj bože, odapne, onda ta deca imaju isto pravo nasleđivanja kao i njegova zakonita deca. Njegova dužnost je da im to omogući bez komplikacija. I ako tu elementarnu građansku dužnost ne ispuni, on ne sme da obavlja nijednu državnu funkciju. I da nisam predsednički kandidat, isto bih tako govorio - rekao je na kraju Šešelj, dodajući da ne želi da kaže o kojoj poslanici je reč, pre svega zbog njenog interesa, ali i interesa deteta.Podsetimo, lider radikala je pre nekoliko meseci, upravo u intervjuu našem listu, tvrdio da Nikolić ima vanbračnu ćerku s Holanđankom Elizabet Farel, koja je bila prijatelj SRS i za njih s holandskog prevodila dokumenta potrebna za odbranu Šešelja u Haškom tribunalu. Farelova je negirala Šešeljeve tvrdnje, ali s druge strane, Nikolić nije tužio Šešelja sudu, a DNK analiza do sada nije ni zatražena ni urađena.Bez odgovoraPredsednik Nikolić tada nije želeo da komentariše tvrdnje lidera radikala, dok je Šešelj otišao korak dalje i rekao da može da ga tuži i da to priželjkuje jer bi tako mogao da traži DNK analizu koja bi nedvosmisleno pokazala očinstvo nad vanbračnom decom.Ni juče iz kabineta predsednika republike nismo dobili odgovor na pitanje da li je tačna tvrdnja lidera radikala o njegovom vanbračnom detetu s poslanicom Srpske napredne stranke iz još uvek aktuelnog saziva Skupštine.

Zbijali šale Funkcionerka SRS otkriva kroz šta je Nikolić prolazio DRAGICA JE LUDELA ZBOG HELENENataša Jovanović, generalna sekretarka SRS, za Kurir kaže da je veza Nikolića s Helenom Mihić mnogo pogađala njegovu ženu Dragicu.- Posle neke tribine u Kraljevu Todorović, predsednik Šešelj i ja svratili smo kod Tome kući. Dragica je spremila štrudlu. Todorović i Šešelj počeli su da se šale i zezaju Tomu za Helenu. Dragica je to čula. Svima je bilo pomalo neprijatno, Šešelj je pokušao da izvadi stvar, pa je Dragici rekao: „Je l‘ Toma domaćin, je l‘ ti donosi platu?“ Odgovorila je potvrdno. A Toma je na to samo kroz zube i kiselo odgovorio: „Samo vi nemojte više da me branite.“ I na jednoj njihovoj slavi, kad je pomenuta Helena, Dragica nije htela da iznosi posluženje, već je Toma jurcao tamo-vamo i služio goste - prepričava Jovanovićeva anegdote iz vremena Nikolićeve navodne afere s Mihićevom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track