NOVA FUNKCIJA SPREMNA ZA SELAKOVIĆA: Evo koje mesto čeka dosadašnjeg ministra pravde
Foto: Zorana Jevtić

Vučićev čovek od poverenja

NOVA FUNKCIJA SPREMNA ZA SELAKOVIĆA: Evo koje mesto čeka dosadašnjeg ministra pravde

Politika -

Nikola Selaković, dosadašnji ministar pravde, nije u budućoj vladi, međutim, on bi se mogao naći u jednoj od dve uloge - gradonačelnika Beograda ili šefa BIA.

Najveće iznenađenje novog sastava u Nemanjinoj 11 je činjenica da među ministrima nema Nikole Selakovića, koji važi za funkcionera SNS u kog Aleksandar Vučić ima poverenja. Otuda je gotovo sigurno da najmlađi ministar prošle vlade neće ostati bez pozicije.

Buduća Selakovićeva uloga donekle zavisi od ishoda razgovora lidera SNS Vučića sa jednim poznatim političarem koji je i uspešni biznismen, a kome je ponuđeno da uđe u trku za gradonačelnika. Ukoliko ne dođe do dogovora sa biznismenom, Selaković bi mogao ući u uži izbor kandidata za gradonačelnika.

U suprotnom, bivši ministar pravde vrlo lako bi mogao na poziciju šefa BIA.

U vrhu SNS rasplet očekuju za oko dve nedelje. Zasad niko ne može da precizira koju će poziciju Selaković i zaista zauzeti. Deo funkcionera SNS smatra da je bivši ministar pravde bliži rukovodećoj poziciji u BIA, jer već duže vreme vlada mišljenje da će sadašnji šef BIA Aleksandar Đorđević biti zamenjen.

(Blic/Željka Jevtić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track