NOVA RUNDA DIJALOGA U BRISELU: Vučić i Nikolić predvode dijalog sa Prištinom
Foto: Dado Đilas

Sastanak na najvišem nivou

NOVA RUNDA DIJALOGA U BRISELU: Vučić i Nikolić predvode dijalog sa Prištinom

Politika -

U Briselu će danas biti održana nova runda dijaloga Beograda i Prištine, kojoj će, pored premijera Srbije Aleksandra Vučića i kosovskog premijera Ise Mustafe, prisustvovati i predsednik Srbije Tomislav Nikolić i kosovski predsednik Hašim Tači.

Brisel pozdravlja dolazak predstavnika Beograda i Prištine na najvišem nivou, na sastanak, izjavila je portparolka Evropske komisije Maja Kocijančić, ocenivši da razvoj situacije poslednjih dana naglašava potrebu za pojačanom opredeljenošću i angažovanjem obe strane.

Obaveštena je, kazala je, da će pored premijera i predsednici obe strane učestvovati na današnjem dijalogu o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine.

"Razvoj događa poslednjih dana naglašava porebu za pojačanom posvećenošću i angažovanjem obe strene kroz dijalog", poručila je Kocijančić u sedištu Evropske komisije u Briselu.

Ona je ponovila da je napredak u normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije od najveće važnosti za obe strane, region i EU.

"Obe strene su se posvetile dijalogu i mi očekujemo da se takvo opredeljenje nastavi uključujući i primenu dogovorenih sporazuma", naglasila je Kocijančić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track