NOVAC IZ CRNOG FONDA DS Tadić: Nemam pojma ko me je finansirao!
Foto: Dragana Udovičić

Koga ovaj z... Lider SDS laže bez blama

NOVAC IZ CRNOG FONDA DS Tadić: Nemam pojma ko me je finansirao!

Politika -

Ne znam kojim novcem smo finansirali kampanju 2014. Nismo imali tada novca, zadužili smo se, taj posao je radio Miodrag Rakić u tom vremenu, rekao je Tadić

Umesto da odgovori na pitanje šta je sa 20 miliona evra iz crnog fonda DS, o čemu je Kurir juče pisao, lider SDS Boris Tadić je pretio da će tužiti naš list.

A zanimljivo je da je na pitanje Kurira kojim parama je finansirao kampanju SDS 2014. godine, rekao da ne zna (?!).

- Ne znam kojim novcem smo finansirali kampanju 2014. Nismo imali tada novca, zadužili smo se, taj posao je radio Miodrag Rakić u tom vremenu. Zadužili smo se, kao što znate, i taj dug otplaćujemo sada onima preko kojih smo finansirali kampanju. Taj dug je jako veliki, izuzetno, i mi taj dug otplaćujemo, imamo sudsku presudu kao stranka da taj dug moramo da isplatimo kompanijama koje su nam obezbedile na osnovu svojih pripejmenta plasman određenih spotova u medijima - rekao je Tadić, a na pitanje kod kojih kompanija su se zadužili, odgovorio je:Neću da otkrijem- Neću vam to otkriti zato što to nije dobro i kada su te kompanije u pitanju. Možete njih da pitate, u krajnjoj liniji, možete da pitate direktora SDS. Taj dug iznosi pola miliona evra.Tadić nije bio raspoložen da odgovara na pitanja o tome od čega plaća kiriju.Neću takva pitanja- Kako možete vi da postavite meni pitanje kako ja zarađujem novac. Zarađujem ga na zakonit način, kao i svi ostali građani. Odakle vam uopšte pravo da mi postavljate takvu vrstu nepristojnog pitanja. Više ne vršim javnu funkciju, nemam obavezu da prijavljujem svoje prihode vama iz medija, ali ja to radim nadležnim institucijama. Poznato je javnosti da sam član određenih savetodavnih tela, ja sam ugovore potpisivao čak pred medijima, podsećam i na „Telenor“ u prošlosti - rekao je Tadić, a na opasku novinara da je upravo odgovorio i da je mogao i pre svega navedenog, kazao je:- Neću da dozvolim da mi postavljate takva pitanja.Na konstataciju da je on predsednik stranke, te da je naša procena da to interesuje javnost, on je kazao:- Ne, to možda interesuje tabloide koji žele da predstave opozicione lidere kao da su svi lopovi i kriminalci, ubice, da bi se onda opravdala vlast koja se tako ponaša.K. B.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track