ZAVRŠEN SUSRET U VLADI SRBIJE: Referendum u RS će biti održan
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Nemanjina 11

ZAVRŠEN SUSRET U VLADI SRBIJE: Referendum u RS će biti održan

Politika -

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom sa kojim je razgovarao o daljem unapređenju bilateralnih odnosa dveju zemalja, ali i o predstojećem referendumu u RS.

Na sastanku su posebno istaknuti planovi za izgradnju infrastrukturnih projekata koji povezuju Republiku Srbiju i Republiku Srpsku, kao i zajednička ulaganja u kulturne i obrazovne sadržaje.

U skladu s tim, dogovoren je nastavak zajedničkog ulaganja u Andrićev institut u Višegradu, kao i dalje učešće u obeležavanju različitih datuma iz nacionalne istorije srpskog naroda, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijma.

Vučić i Dodik razgovarali su i o temama značajnim za mir i stabilnost regiona, saglasivši se da je mir najvažniji uslov za napredak i sigurnu budućnost srpskog naroda na Zapadnom Balkanu, ali i svih ostalih naroda koji žive na tom prostoru.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Predsednik Dodik još jednom je informisao premijera Vučića da će referendum u Republici Srpskoj u ovakvim uslovima svakako biti održan, ukoliko Ustavni sud BiH u međuvremenu ne preinači ili promeni svoju odluku i vrati odlučivanje na početak.

Premijer Vučić ponovio je zvanične stavove Repbulike Srbije, iznete prošle nedelje na sastanku u Predsedništvu Srbije, i izrazio nadu i uverenje da će Republika Srbija i Republika Srpska i u buduće svoje odnose činiti bližim i intenzivnijim.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track