NOŽ U LEĐA PROFESORU: Jeremić OTIMA STRANKU Borisu Tadiću!
Foto: Fonet, Nebojša Mandić

Bivši šef države u strahu od nekadašnjeg učenika

NOŽ U LEĐA PROFESORU: Jeremić OTIMA STRANKU Borisu Tadiću!

Politika -

Saznajte koliko članova Predsedništva SDS podržava kandidaturu Vuka Jeremića za predsednika Srbije, a zašto Boris Tadić okleva.

Iza nećkanja lidera SDS Borisa Tadića da podrži predsedničku kandidaturu Vuka Jeremića krije se strah bivšeg šefa države da bi njegov nekadašnji učenik i savetnik mogao na kraju da mu preotme stranku, saznaje Kurir iz više izvora u ovoj stranci. Inače, bivši Tadićev učenik ima podršku većine članova SDS, a čak sedam članova Predsedništva izjasnilo se da će pružiti Jeremiću podršku za predsedničku kandidaturu.Kako saznajemo, to je i razlog što Tadić i dalje taktizira, pokušavajući na sve načine da izbegne da da podršku Jeremiću.- Boris i Vuk se jako dobro poznaju. A Tadić zna da je Jeremić preambiciozan i da će učiniti sve da se u velikom stilu vrati u politiku, pa čak iako ne pobedi na predsedničkim izborima. Boris je upao u pravu paniku jer je na poslednja dva sastanka sedam od devet članova Predsedništva bilo za to da se da podrška Vuku Jeremiću za predsedničku kandidaturu. Protiv su bili samo Marko Đurišić i Jovan Ratković, koji inače važe za Tadićeve ljude od najvećeg poverenja, koji ga nikad nisu izdali. Ali on zna da ako da podršku, sledeća stepenica je otimanje stranke. Jeremić zna da Tadić to ne bi mogao da podnese i da bi to praktično bio njegov politički kraj - kažu izvori Kurira i dodaju da je među zaštitnicima lika i dela Vuka Jeremića i Nenad Konstantinović.- Neca misli da je Jeremić bolji izbor za SDS i državu, a i da će stranci biti bolje - nabraja naš izvor.Ni Tadić ni Jeremić juče nisu odgovarali na pozive i poruke novinara Kurira, dok viđeniji članovi SDS nisu bili raspoloženi da javno komentarišu naša saznanja. Međutim, nezvanično ističu da je već javna tajna da će Jeremić sigurno pokušati da Tadiću preotme stranku.Politički analitičar Dragomir Anđelković kaže da je razumljiv Tadićev strah. - Tadić je stvorio Jeremića i sigurno mu je žao što se ovaj odmetnuo i što ga je napustio, pa otud i strah da se ovaj put ne odigra još gori scenario, da mu preuzme stranku. Postoji realan strah da mu se to obije o glavu, jer je neodlučan - ocenjuje on.

Šta je Tadić rekao za Jeremića* Jeremić nije dobro obavljao svoju funkciju šefa diplomatije, koristio ju je više za ličnu promociju i Srbiju je posvađao s mnogim zemljama*Jeremić je moja najveća greška

Zvanično SDSTADIĆ NIJE OBEĆAO PODRŠKU NIKOMESocijaldemokratska stranka nedavno je saopštila da predsednik te partije Boris Tadić nije obećao podršku kandidaturi nekadašnjeg ministra spoljnih poslova Srbije Vuka Jeremića, kao ni drugim kandidatima za predsednika Srbije.- SDS se zalagao za zajedničkog kandidata na predsedničkim izborima i da će, ako „građanski blok“ bude imao više kandidata, odluku o nastupima na predstojećim izborima doneti na stranačkim organima - naveli su u saopštenju.

Branko RadunLIČNI INTERESAnalitičar Branko Radun kaže da će se Tadić ovde rukovoditi čistim interesom.- Sada je na sceni trgovina i to ko ima više šanse da uđe u drugi krug - kaže Radun.

Skandal

MAGAZIN STARS SAZNAJE: Maji prete ubistvom!

„Završićeš kao Ksenija i Jelena!“

U današnjem magazinu Stars saznajte sve o šokantnim pretnjama koje dobija pevačica Maja Nikolić.

Pevačica tvrdi da joj danima stižu poruke u kojima je nepoznata osoba upozorava da se pazi kad izlazi iz kuće navodeći da će i njena sahrana biti medijski propraćena kao i sahrana njenih koleginica.

Ekskluzivne vesti sa estrade saznajte iz Kurirovog magazina Stars.

Danijela Luković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja