NUNS: Ugrožena bezbednost Slaviše Lekića, posle objave TV Pink
Foto: Fonet Dragan Antonic

Označili ga kao državnog neprijatelja

NUNS: Ugrožena bezbednost Slaviše Lekića, posle objave TV Pink

Politika -
Nezavisno udruženje novinara Srbije upozorava da je, posle jučerašnje emisije na TV Pink, direktno ugrožena bezbednost novinara Slaviše Lekića i poziva nadležne organe da preduzmu neophodne mere i zaštite, pre svega, Lekićev fizički integritet.

Kako ističu, pretnje su kulminirale nakon emisije na televiziji Pink u kojoj je glavni i odgovorni urednik tabloida „Informer“ Dragan J. Vučićević označio Lekića kao jednog od učesnika u navodnom državnom udaru.

Kao jedini dokaz u prilog toj tvrdnji naveden je Lekićev intervju hravtskom listu „Nacional“. NUNS dodaje da je u istom kontekstu Slavišu Lekića spomenuo i ministar pravde Nikola Selaković.

„Lekić je u pomenutoj emisiji na TV Pink optužen i da je imao značajnu ulogu u 'medijskoj pripremi' ubistva Zorana Đinđića. NUNS smatra da je na ovaj način Slaviša Lekić targetiran kao državni neprijatelj, što može imati nesagledive posledice po njegovu bezbednost“, naglašava se u saopštenju.

Ovo udruženje je upozorilo državne organe, posebno ministra Selakovića i ministra policije Nebojšu Stefanovića, da su direktno odgovorni ukoliko na bilo koji način bude ugrožena Lekićeva sigurnost.

Slaviša Lekić je 25. novembra, u beogradskoj policijskoj stanici u Ulici Milana Rakića, obavestio policiju o pretnjama i osobama koje prate njegovo kretanje. Tom prilikom je sačinjena službena beleška, ali je Lekiću rečeno da MUP ne može ništa da preduzme jer, kako mu je objašnjeno, u njegovoj prijavi nema elemenata krivičnog dela.

(N1)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track