O DEŠAVANJIMA U SRPSKOJ I BEZBEDNOSTI REGIONA: Nikolić i Vučić danas sa srpskim predstavnicima BiH
Foto: Zorana Jevtić

Zaoštrena situacija zahteva hitne sastanke

O DEŠAVANJIMA U SRPSKOJ I BEZBEDNOSTI REGIONA: Nikolić i Vučić danas sa srpskim predstavnicima BiH

Politika -

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić sastaće se danas sa predsednikom vlade Aleksandrom Vučićem i srpskim predstavnicima iz Bosne i Hercegovine, povodom dešavanja u Republici Srpskoj.

Kako je saopšteno sa Andrićevog venca, Nikolić razgovarati i sa članom Predsedništva BiH Mladenom Ivanićem, predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, predsednicom Vlade RS Željkom Cvijanović i predsednikom Srpske demokratske stranke Mladenom Bosićem.

Sastanak je zakazan za 14.30 sati u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas sa hrvatskim članom Predsedništva BiH, predsednikom Hrvatskog narodnog sabora BiH i predsednikom HDZ BiH dr Draganom Čovićem, sa kojim će razgovarati o saradnji i stabilnosti u regionu.

Foto: AP
Foto: AP

Sastanak će biti održan u 17.45 sati, u zgradi Vlade Srbije, a izjave sa novinare su planirane oko 18.00 sati, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Čović je izjavio da će danas u prijateljskom tonu razgovarati sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, ističući da misli da je to način na koji u regionu treba rešavati probleme.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track