O DODIKU: Vučić: Srbija se neće priključiti sankcijama Zvizdić: Niko u BiH nije srećan zbog sankcija
Foto: Kurir TV

Susret u Beogradu

O DODIKU: Vučić: Srbija se neće priključiti sankcijama Zvizdić: Niko u BiH nije srećan zbog sankcija

Politika -

BEOGRAD - Predsedavajući Saveta ministara BiH Denis Zvizdić izjavio danas da su sankcije SAD prema predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku posledica njegovog antidejtonskog delovanja, dok je premijer Srbije Aleksandar Vučić ponovio da se Srbija neće priključiti sankcijama.

Zvizdić je na zajedničkoj konferenciji za novinare rekao da niko u BiH nije srećan to što je jedna od najmoćnija zemalja na svetu uvela sankcije Dodiku ali da je njegovo "permanentno antidejtonsko delovanje dovelo do toga"."Mi smo u BIH opredeljeni da dijalogom i dogovorom rešavamo sve probleme.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Ne postoji dominacija bilo kog naroda u BiH. Poštujemo Dejtonski sporazum i Ustav BIH, evropski smo opredeljeni i svako ko radi na ugrožavanju ciljeva BiH doživi status sankcija, kao što je to sa Dodikom", rekao je Zvidić.Zvizdić je kazao da očekuje da će to biti doba poruka i pouka da svi treba da se okrenu dijalog i zajedništvu.

BONUS VIDEO: Ovako se Zvizdić poklonio srpskoj zastavi

Vučić je rekao da se Srbija neće priključiti sankcijama iz dva razloga - zato što sankcije ne donose rešenja i zato što postoji odluka u srpskoj vladi da se Srbiji nikada ne ponove '90-te, kada su postavljane blokade na Drini."To je odgovoran stav. Ne želimo da se mešamo u odnose u BiH, kao što poštujemo i entitet RS u okviru BiH", rekao je Vučić.

BONUS VIDEO: O čemu će razgovarati Vučić i Zvizdić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track