O EVROPSKIM INTEGRACIJAMA I SITUACIJI U REGIONU: Vučić se sastao sa šefom diplomatije Luksemburga
Foto: Tanjug/Rade Prelić

Susret u Vladi Srbije

O EVROPSKIM INTEGRACIJAMA I SITUACIJI U REGIONU: Vučić se sastao sa šefom diplomatije Luksemburga

Politika -

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa ministrom spoljnih poslova Luksemburga Žanom Aselbornom o bilateralnim odnosima, evropskim integracijama i situaciji u regionu.

Kako je saopšteno posle sastanka, Aselborn i Vučić su se saglasili da postoji dobra osnova za intenziviranje bilateralnih odnosa i da je ova poseta doprinos uspostavljanju redovnog političkog dijaloga. Vučić je zahvalio Aselbornu na aktivnoj podršci Luksemburga evrointegracijama Srbije i razumevanju koje pokazuje u pregovaračkom procesu Srbije s EU.

Foto: Tanjug/Rade Prelić
Foto: Tanjug/Rade Prelić

U razgovoru je konstatovano da Srbija i Luksemburg mogu da unaprede ekonomsku saradnju, posebno posle stupanja na snagu Sporazuma o izbegavanju dvostrukog oporezivanja, a Vučić je izrazio nadu da će stvaranje povoljnog privrednog ambijenta kroz uspešne ekonomske reforme, privući u Srbiju više luksemburških investicija.

Govoreći o situaciji u regionu, Vučić je naglasio da su mir i stabilnost na Zapadnom Balkanu među prioritetima spoljne politike Srbije, a Aselborn je podržao konstruktivnu politiku Srbije zbog njenog ključnog uticaja na regionalnu saradnju, navodi se u saopštenju iz Vlade Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track