OBRT: Hadžićeva žena bi da je muž izdržava
Foto: Slađana Stojanović

Ročište za razvod Hadžića

OBRT: Hadžićeva žena bi da je muž izdržava

Politika -
Punomoćnik Živke Hadžić zatražio je obustavu postupka dok se ne utvrdi njegova sposobnost, a tek onda da se tužba za razvod braka uzme u razmatranje, što je sud odbio

NOVI SAD - Goran Hadžić, haški optuženik, nije se pojavio u novosadskom sudu na ročištu za razvod braka koji je zatražio od svoje supruge Živke Hadžić kako bi se venčao s dugogodišnjom ljubavnicom. S druge strane, Živka Hadžić je došla s advokatom i, kako kaže, podnela protivtužbu u kojoj traži izdržavanje od tužioca.

- Tu je i predlog za utvrđivanje poslovne sposobnosti jer ako neko nije sposoban za praćenje suđenja pred međunarodnim sudom, kako je sposoban da učestvuje u postupcima pred domaćim pravosuđem - rekla je ona nakon ročišta.

Punomoćnik Živke Hadžić zatražio je obustavu postupka dok se ne utvrdi njegova sposobnost, a tek onda da se tužba za razvod braka uzme u razmatranje, što je sud odbio. - Tražio sam da se Goran i Živka saslušaju zajedno zbog koncentracije dokaza, što sud nije prihvatio. Tokom saslušanja tek je ponešto od Živkinog iskaza ulazilo u zapisnik, zbog čega smo zatražili izuzeće sudije - rekao je njen punomoćnik Nikola Travica.(S. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track