ODGOVOR TAČIJU: Bićeš uhapšen ako dođeš u Beograd!
Foto: Fonet

Osuđen na 10 godina zatvora

ODGOVOR TAČIJU: Bićeš uhapšen ako dođeš u Beograd!

Politika -
Tači je pozvan na skup "Evropske integracije zapadnog Balkana - zajedno možemo bolje" koji 24. aprila organizuje NVO Omladinski odbor za obrazovanje

BEOGRAD - Vlasti Srbije odgovorile su danas i zvanično kosovskim organima da će zamenik premijera Kosova Hašim Tači biti uhapšen ukoliko 24. aprila dođe u Beograd, jer protiv njega postoji pravosnažna presuda, a na osnovu nje i poternica, saznaje agencija Beta.

Isti izvor je kazao da je juče oficiru za vezu Beograda sa Prištinom stigao zvaničan zahtev kosovskih organa da se Tačiju odobri dolazak na skup jedne nevladine organizacije u Beogradu.

U skladu sa dogovorenim sporazumom o posetama zvaničnika, Prištini je danas i zvanično odgovoreno da će Tači biti uhapšen ukoliko dođe u Beograd. Zamenik ministra spoljnih poslova Kosova Petrit Seljimi rekao je ranije danas da Tačiju još nije odgovoreno da li može da dođe u Beograd. Srpski zvaničnici proteklih dana rekli su da Tačijeva eventualna poseta nije usaglašena sa institucijama Srbije, da je nepotrebna i da će biti uhapšen ako dođe jer ga je sud 1997. godine osudio na 10 godina zatvora zbog terorizma.

Tači je pozvan na skup "Evropske integracije zapadnog Balkana - zajedno možemo bolje" koji 24. aprila organizuje NVO Omladinski odbor za obrazovanje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja