OGLASILI SE STUDENTI IZ NOVOG SADA: Evo zašto smo u protestnoj šetnji
Foto: Dejan Ignjatovići Kurir

Usaglasili predlog zahteva

OGLASILI SE STUDENTI IZ NOVOG SADA: Evo zašto smo u protestnoj šetnji

Politika -

BEOGRAD - Studenti Univerziteta u Novom Sadu koji protestuju u okviru serije protesta pod nazivom "Protesti protiv diktature" objavili su da su usaglasili predlog zahteva za koje su na fejsbuk stranici "Protiv dikature" naveli da večeras očekuju da podrže i studenti subotičkog i beogradskog univerziteta.

Studenti predlažu da protesti traju do smene članova RIK, "zbog nepoštovanja odluka Ustavnog suda", zatim razrešenje Maje Gojković, "zbog blokade rada Narodne skupštine". Oni predlažu i zahtev za smenu direktora RTS i urednika Informativnog programa RTS, "zbog režimskog izveštavanja i neravnomerne zastupljenosti kandidata, kao i smenu članova REM, zbog nereagovanja na više stotina prekršaja i prijava.

(KURIR TV) DRUGI DAN PROTESTA U BEOGRADU: Okupljeni protestanti u ulici Kralja Milana
(KURIR TV) DRUGI DAN PROTESTA U BEOGRADU: Okupljeni protestanti kod Politike 2
(KURIR TV) DRUGI DAN PROTESTA U BEOGRADU: Migranti pozdravljaju demonstrante

Kao dodatak, studenti iz Novog Sada su naveli da će ukoliko se ne ispune zahtevi tražiti vanredne parlamentarne izbore i da će protesti trajati do ispunjena zahteva.Mladi su se okupili na protestima i u Nišu, Zrenjaninu, Novom Pazaru, Kragujevcu, Subotici, Kraljevu, Boru, Leskovcu, Vranju, Čačku...

(Foto: Dejan Ignjatović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track