VUČIĆ JE POBEDNIK KURIROVIH PREDSEDNIČKIH IZBORA: U superfinalu nokautirao Šešelja!

Završeni Kurirovi izbori

VUČIĆ JE POBEDNIK KURIROVIH PREDSEDNIČKIH IZBORA: U superfinalu nokautirao Šešelja!

Politika -

ZAVRŠENI SU KURIROVI PREDSEDNIČKI IZBORI. Ubedljivu pobedu u superfinalu odneo je aktuelni srpski premijer Aleksandar Vučić. On je sa 62.162 glasa do nogu potukao Vojislava Šešelja koji je imao "svega" 14.315 glasova i poneo tutulu pobednika Kurirovih izbora.

U ključnom okršaju večeras na našoj FEJSBUK STRANICI koplja su ukrstili premijer Aleksandar Vučić i lider radikala Vojislav Šešelj! U finalu Kurirovih izbora, održanom u četvrtak, Vučić je odneo ubedljivu pobedu, ispred Vojislava Šešelja, a tako je bilo i u večerašnjem "superfinalnom" nadmetanju.

Pogledajte kako je glasanje teklo:

Do sada neviđen broj glasača u Kurirovim predsedničkim izborima

U SUPERFINALU je glasalo preko 84.000 čitalaca Kurira. Glasalo se širom Srbije i dijaspore. Aleksandar Vučić je osvojio preko 62.155 vaših glasova, Šešelj 14.309, a bilo je i skoro 9.000 nevažećih glasova (emotikoni koji nisu pripadali nijednom od kandidata). Oboren je još jedan rekord. Naime, skoro 1.400.000 ljudi je pratilo ovo nadmetanje!

Glasanje u SUPERFINALU počelo je večeras u 19 časova na našoj FEJSBUK stranici i trajalo do 23 sata!

VAŽNO! Emotikoni za kandidate nisu bili poznati sve do početka glasanja!

Podsetimo, na početku izbora imali smo 16 kandidata podeljenih u 4 grupe, odakle su po dvojica išla u dve polufinalne grupe.

Odatle su prošla po dvojica najboljih iz tih grupa, pa ste u finalu mogli da glasate za Aleksandra Vučića, Vojislava Šešelja, Boška Obradovića i Vuka Jeremića.

Premijer je tada ostvario ubedljivu pobedu ispred drugoplasiranog Šešelja koga je ta pozicija odvela u superfinale gde je imao priliku da opet odmeri snage sa Vučićem.

Međutim, jedina novost koju je superfinale donelo bila je veća razlika između kandidata, pa je Vučić opet trijumfovao, oborivši rekord sa preko 62.000 osvojenih glasova.

Podsetimo, Kurirove izbore su, između ostalog, obeležili i brojni incidenti u kojima su kandidati optuživali jedni druge za teške izborne krađe, a imali smo i izdvojen duel između Muamera Zukorlića i Rasima Ljajića u kojem je pobedu odneo Zukorlić.

Još jednom koristimo priliku da vam zahvalimo za rekordan odziv našoj akciji, koju je, prema prvim procenama pratilo više od pet miliona ljudi.

(E.K./EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track