OKRŠAJ U SKUPŠTINI: Pljuštale uvrede između Čanka i Rističevića
Foto: Fonet, Beta

Raspravu obeležio verbalni sukob

OKRŠAJ U SKUPŠTINI: Pljuštale uvrede između Čanka i Rističevića

Politika -
Raspravu o izmenama Zakona o poljoprivrednom zemljištu u jednom delu obeležio je verbalni sukob poslanika LSV Nenada Čanka i poslanika SNS Marjana Rističevića, kada je Čanak opsovao Rističevića.

Čanak je po izlasku iz sale potvrdio novinarima da je Rističevića "počastio" pogrdnim rečima, objasnivši da to nisu bile uvrede, već "objektivna ocena stanja od strane nezavisne revizorske komisije".

Čanak je, naime, tražio repliku na izlaganje Rističevića o izmenama Zakona o poljoprivrednom zemljištu, tokom koga je, pored ostalog, pokazao i sliku na kojoj su bili Miodrag Kostić i Čanak. Revoltiran što nije dobio pravo na repliku Čanak je napustio skupštinsku salu.

Rističević je rekao da nema ništa protiv da Čanak ostane nekažnjen, ali da parlament ne pamti uvredu takve vrste.

"On je pokazao svoje pravo lice, pokazao je da mu nije stalo do zemljoradnika i da mu je stalo do marketinga. Reč koju je upotrebio ne mogu da ponovim, ali mene ne može svako da uvredi, da bi to mogao mora da postane neko", rekao je Rističević.

Predsedavajući sednicom Igor Bečić rekao je da je Čanak Rističevića vređao na najgori mogući način, te objasnio da bi mu dao repliku, ali da je procenio da bi to bio razlog za dalji konflikt.

"Bio je u stanju u kojem se nije mogao usmeriti da na dostojan način prisustvuje sednici", dodao je Bečić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track