Oliver Antić: Zorana MIhajlović odgovorna za kvar aviona!
Foto: Beta

Optužba

Oliver Antić: Zorana MIhajlović odgovorna za kvar aviona!

Politika -
U nadležnosti ministarke saobraćaja je da uvede kontrolore i bilo bi dobro da se ona malo pozabavi svojim poslom, kazao savetnik Tomislava Nikolića

BEOGRAD - Za kvar na vladinom avionu, kojim je predsednik Srbije Tomislav Nikolić krenuo u posetu papi Franji, savetnik predsednika Republike Oliver Antić u razgovoru za Danas optužio je isključivo potpredsednicu Vlade Srbije i ministarku za građevinu, saobraćaj i infrastrukturu Zoranu Mihajlović.

Antić tvrdi i da pratioci predsednika, koji su bili u avionu u trenutku kvara, nisu ugrozili reputaciju institucije predsednika Republike prepričavanjem svojih utisaka, koji su u najvećem delu javnosti ocenjeni kao preterani i suvišni, i istakao da je predsedniku Nikoliću bio ugrožen život, za šta odgovornost snosi Mihajlović.

Nesumnjivo da je došlo do kvara motora, sve je to sada utvrđeno, da je avion izgubio visinu, i tako redom. Uzročna veza između kafe i prestanka rada motora je potpuno izmišljena i nema nikakve veze. Isticati neku kafu, a prestao je da radi motor, to je neozbiljno, kazao je Antić. Prema njegovim rečima, činjenica da je motor prestao da radi znači da se on ozbiljno ne održava i pitanje je da li je sve rađeno u skladu sa propisima.

Pored toga, istakao je Antić, utvrđeno je da naš Direktorat za civilno vazduhoplovstvo nema kontrolora za letelice lir džet i falkon, i iako je naloženo da se to ispravi, to nikada nije urađeno. U nadležnosti je ministarke saobraćaja Mihajlović da uvede te kontrolore i bilo bi dobro da se ona malo pozabavi svojim poslom, kazao je Antić.

Na pitanje da li misli da su putnici koji su bili u avionu malo preterali sa opisima, Antić je rekao da je jedino važno da je život predsednika bio ugrožen zbog toga što nadležno ministarstvo, koje vodi Mihajlović, nije poštovalo procedure i reagovalo na propuste na koje joj je bilo ukazano.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track