OLIVER IVANOVIĆ NA SLOBODI: Bogdan (6) je pola života čekao oca iz zatvora!
Foto: Privatna Arhiva

Lider SDP pušten u kućni pritvor

OLIVER IVANOVIĆ NA SLOBODI: Bogdan (6) je pola života čekao oca iz zatvora!

Politika -

Lider Građanske inicijative SDP posle tri godine na slobodi. Porodica srećna, sin tražio da mu čita bajke

Oliver Ivanović, lider Građanske inicijative SDP, posle tri godine pušten je juče u kućni pritvor, pošto mu je proces za navodni ratni zločin vraćen na početak.

- Meni predstoji borba da dokažem da sam nevin i da s ovim nemam nikakve veze. Svi oni koji me poznaju, bili Srbi ili Albanci, znaju da ja s tim nemam veze, ali ja u to moram da ubedim sudsko veće. Težak je put, ali ja ću to da prođem - poručio je Ivanović pri dolasku u svoj stan.U razgovoru za Kurir Milena Ivanović, supruga Olivera Ivanovića, kaže da su svi veoma uzbuđeni i srećni, naročito njihov sin Bogdan (6).

- Pošto smo ga sačekali ispred suda, i Bogdan je naravno bio tamo, Oliver je otišao do zatvora da završi formalnosti, a onda smo otišli kući. Pred stanom su ga čekali svi prijatelji, pozdravili ga, čestitali mu. Bogdan se ne odvaja od oca - kaže Ivanovićeva i dodaje:

- Presrećan je, pokazuje mu sveske da mu ih Oliver pregleda, hoće da čitaju bajke... Bogdan je čekao pola života da mu se tata vrati.

Podsetimo, Ivanovićev predmet je Apelacioni sud u Prištini nedavno vratio na početak procesa. Ivanović je bio osuđen na devet godina zatvora zbog navodnog ratnog zločina nad civilima 1999. na KiM. U zatvoru je proveo tri godine.Advokat Nebojša Vlajić kaže da je Ivanoviću određen kućni prtivor na dva meseca, nakon čega će biti doneto novo rešenje.- Sada i Osnovni sud, umesto da omogući odbranu sa slobode, određuje kućni pritvor, ali ako je ovo jedan korak ka njegovoj slobodi, mi ovo rešenje pozdravljamo - rekao je Vlajić.

Milovan DrecunJEDINO RAZUMNOPredsednik skupštinskog odbora za KiM Milovan Drecun kaže da je bilo krajnje vreme da se Ivanović nađe van zatvora, jer je potpuno jasno da su dokazi protiv njega toliko tanki da ceo slučaj pada u vodu:- Mislim da je ovo jedina razumna odluka suda u celom ovom procesu koji je bio izvan svakog razuma.

K.B.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja