ON BI JEREMIĆA, A DEMOKRATE JANKOVIĆA: Vladimir Todorić napustio DS
Foto: Dado đilas

Neslaganje uoči predsedničkih izbora

ON BI JEREMIĆA, A DEMOKRATE JANKOVIĆA: Vladimir Todorić napustio DS

Politika -

Bivši internacionalni sekretar Demokratske stranke (DS) Vladimir Todorić napustio je DS, jer se ne slaže sa odlukom Glavnog odbora da na predsedničkim izborima partija podrži zaštitnika građana Sašu Jankovića.

Todorić je rekao da nije korektno da se otvoreno zalaže za pobedu Vuka Jeremića, a ostane u stranci koja je donela obavezujuću odluku o podršci Jankoviću.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

"Izmedju stranačkih disciplina i iskrenosti prema samom sebi, izabrao sam ovo drugo. Odluka stranke da se podrži Janković usmerena je na 'pranje imidža' u gradjanskoj javnosti, a ne na jasan cilj pobede na predsedničkim izborima", kazao je Todorić.

On je u pismu koje je uputio DS-u naveo da o Jankoviću ima odlično mišljenje kao stručnjaku i vrhunskom pravniku, ali da to ne može biti jedini uslov da se neko uspešno bavi politikom.

"Da je tako verovatno niko iz sadašnjeg predsedništva DS ne bi danas imao tu priliku", naveo je Todorić.

Foto: Zorana Jevtić
Foto: Zorana Jevtić

Na sednici Glavnog odbora stranke glas za Jeremića dao je i šef poslaničke grupe DS u Skupštini Vojvodine Borislav Novaković, ali je on tada izjavio da ipak ostaje u stranci i da će poštovati odluku većine.

Demokratska stranka juče je dobila novog člana, bivšeg direktora RTS i nekadašnjeg ambasadora Srbije u Bugarskoj Aleksandra Crkvenjakova, koji će u DS-u voditi Odbor za spoljne poslove.

(Beta/Večernje novosti)

BONUS VIDEO:

Izbori sve bliži, spisak sve duži! Ko sve želi da bude PREDSEDNIK SRBIJE (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track