OPASNE PROVOKACIJE Ruža Tomašić: Počistićemo sve Srbe iz Hrvatske!
Foto: Facebook

Ne prestaje mržnja iz Hrvatske

OPASNE PROVOKACIJE Ruža Tomašić: Počistićemo sve Srbe iz Hrvatske!

Politika -
Hrvatska poslanica u Evropskom parlamentu, poručila da molimo boga da ne počnu da čiste svoje dvorište, jer će mnogo Srba iz Hrvatske morati da se vrati u Srbiju

BEOGRAD - Predsednica hrvatskih konzervativaca i poslanica Evropskog parlamenta Ruža Tomašić zapretila je novim proterivanjem Srba iz Hrvatske!

- Neka oni (Srbi, prim. aut) mole boga da mi ne počistimo svoje dvorište, jer ako mi počnemo čistiti svoje dvorište, imaće oni još veoma mnogo Srba iz Hrvatske koji će morati da idu u Srbiju. Oni drže ovu državu za blagajnu i samoposlugu, a ništa joj ne daju - ustvrdila je Tomašićeva, reagujući na prekjučerašnju poruku ministra rada Aleksandra Vulina da hrvatski zvaničnici treba prvo da pogledaju u svoje dvorište pre nego što iskritikuju Srbiju!Komentarišući skandaloznu izjavu Ruže Tomašić, predsednik Koalicije udruženja izbeglica Miodrag Linta ocenio je da su one jak emotivni udarac za Srbe koji su prošli pakao devedesetih i pozvao predsednika EP Martina Šulca i hrvatske zvaničnike da ih javno osude.- Ta njena izjava je profašistička i proustaška i njom ona otvoreno poziva na nasilje, linč i govor mržnje prema preostalim Srbima u Hrvatskoj - ocenio je Linta i dodao:- Njene izjave samo potvrđuju da veoma žali što njen politički uzor Franjo Tuđman nije još 90-ih proterao i ono malo Srba što ih je ostalo u Hrvatskoj - kazao je on.Dušan Janjić, politički analitičar, kaže da su reči Tomašićeve poziv na etničko čišćenje Srba.- Pa gde da se vrate kad su to Srbi iz Hrvatske?! To je poziv na proterivanje, etnogenocid. Tužilaštvo treba da reaguje - rekao je Janjić, dok Aleksandar Vulin nije odgovorio na SMS koji smo mu poslali.Inače, hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović je pre tri dana, prilikom obeležavanja ubistva hrvatskih policajaca 1991. godine u Borovom Selu, izjavila da „pravda nije stigla tvorce ideje o velikoj Srbiji“. Na istom događaju tamošnji ministar policije pozvao je srpske vlasti da pokažu evropsko opredeljenje tako što će osuditi preostale optužene za zločin u Borovom Selu.Ðorđe Vukadinović, politički analitičar, kaže da je izjava Ruže Tomašić skandalozna.- Ona je javna ličnost i članica EP i njene su izjave apsolutni skandal! Ova izjava bi trebalo da naiđe na osudu hrvatske političke javnosti. Čak ni Šešelj nije imao ovakve izjave. Da je neko od naših političara dao ovakvu izjavu, digla bi se kuka i motika u Briselu i šire - kaže on.(D. L. - S. Đ.)

Stari scenarioVEĆ VIĐENOTomašićeva je i pre dve godine ustalasala javnost, i to izjavom da ne želi da joj se dete uda za Srbina.- U čemu je problem što samo sedam odsto želi da im se dete uda za Srbina? Ni ja ne bih htela da mi se dete uda za Srbina, Mađara ili Italijana. Želim da moja unučad govore hrvatski. Gde je tu govor mržnje? - rekla je Tomašićeva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track