OPASNI POSLOVI KRVNIKA: Haradinaj prodaje oružje džihadistima
Foto: Profimedia

Saznajemo

OPASNI POSLOVI KRVNIKA: Haradinaj prodaje oružje džihadistima

Politika -

Kriminalni klan na Kosovu koji kontrolišu braća Ramuš i Daut Haradinaj iz Albanije švercuje oružje, a deo završava u rukama islamskih terorista

Kriminalni klan na Kosovu koji kontrolišu braća Haradinaj, Ramuš i Daut, iz Albanije švercuje oružje koje zatim završava u rukama islamskih terorista, saznaje Kurir iz obaveštajnih izvora.Naš izvor otkriva da Haradinajev klan iz Metohije već skoro dve decenije iz Albanije krijumčari drogu i oružje.Oružje za Albance na jugu- Već je poznato da je i pre NATO bombardovanja švercovano oružje, a nakon povlačenja srpske vojske i policije sa Kosova pojačano je. Ono što je opasno jeste to kome su velike količine oružja namenjene, a naročito to što se došlo do obaveštajnih podataka da je deo tog oružja nedavno završio u rukama radikalnih islamista, koji predstavljaju globalnu pretnju. Deo oružja završi u Makedoniji i služi kao priprema za upad na sever Kosova, a deo oružja pokušavaju da ubace na jug Srbije - otkriva izvor Kurira i dodaje:

- Ovo predstavlja pretnju po bezbednost. Važno je da se sve prati i da i u Haradinajevom klanu, iako je to velika opasnost, ima šupljina - zaključuje izvor Kurira.

Braća zlikovci... Ramuš i Daut Haradinaj
Braća zlikovci... Ramuš i Daut Haradinaj

Sarađuje sa Al Kaidom

Predsednik skupštinskog odbora za KiM Milovan Drecun kaže da je Haradinajev klan poznat po švercu oružjem, kao i da je u kontaktu sa Al Kaidom.

- Daut Haradinaj, Ramušev brat, u Kosovskom zaštitnom korpusu bio je zadužen za održavanje kontakata sa teroristima. Činjenica je da je u Metohiji najjača grupa radikalnih ekstremista, naročito oko Dečana, gde je Haradinaj bog. Oružje ide ka ekstremistima. Ima on taj kapacitet da švercuje oružjem i šalje ljude na ratišta. Grupa terorista koja je 2015. upala u Kumanovo imala je logističku podršku Haradinajevog klana - ističe Drecun.

PodmukloHARADINAJ PRETIO VUČIĆUBivši lider OVK Ramuš Haradinaj nakon povratka iz Francuske, čije vlasti su nedavno odbile da ga izruče Srbiji radi suđenja za ratne zločine, uputio je premijeru i novoizabranom predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću poruku da se ne igra sa Albancima.- Vučić bi trebalo da shvati da sam ja jedan od onih koji nikada ne odustaju u borbi, ni jedan jedini dan.

Nova balkanska misija krojači nezavisnosti Kosova ponovo jašuAHTISARI I OLBRAJTOVA PONOVO U TIMU PRIŠTINEMarti Ahtisari biće ponovo deo pregovora Beograda i Prištine, objavio je Sputnjik.Novac za angažovanje Ahtisarija sakupila je dijaspora, a deo je, tvrdi izvor, dat iz džepa što kosovskih, što albanskih tajkuna.Priština više ne želi da čeka da se pregovori s Beogradom otegnu unedogled i angažovala je tim koji je sastavio finski diplomata. U tim su uključeni i Madlen Olbrajt u svojstvu savetnika, ali i neki ljudi koji su bliski s krugovima u NATO.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track