OPOZICIJA SA ZAJEDNIČKIM KANDIDATOM NA IZBORE Stefanović: Atmosfera je dobra!
Foto: Marina Lopičić

OPOZICIJA SA ZAJEDNIČKIM KANDIDATOM NA IZBORE Stefanović: Atmosfera je dobra!

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Levice Srbije Borko Stefanović izjavio je danas novinarima da je na sastanku stranaka opozicije bilo govora i o zajedničkom predsedničkom kandidatu, ali ne o konkretnim imenima, napominjući da su teme razgovora bile i nepostojanje fer uslova za predsedničke izbore, progon onih koji drugačije misle i skoro potpuna kontrola medija.

Stefanović je novinarima u pauzi skupa rekao da je atmosfera dobra, pozitivna i da uprkos programskim i ideološkim razlikama među učesnicima sastanka postoji zajednički stav da su Srbiji potrebni fer i demokratski uslovi za održavanje izbora.

Stefanović je rekao da je izneo stav Levice da je Srbiji potreban jedan zajednički predsednički kandidat koji bi naneo prvi ozbiljni politički udarac režimu Aleksandra Vučića.

To nije moguće sa šest, sedam ili 10 kandidata jer je u pitanju opstanak demokratske Srbije, rekao je Stefanović koji smatra da je legitimno i da stranke opozicije razgovaraju sa pojedinačnim kandidatima.

Stefanović je rekao da će zaključci sa sastanka biti objavljeni u zajedničkom saopštenju i da ukoliko bude jedan od zaključaka da se traži sastanak sa Vučićem Levica neće učestvovati u toj delegaciji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track