Prikaži najnovije vesti
Dragan Šutanovac, foto Dado Đilas
Fajt demokrata i naprednjaka

OPTUŽBE: DS i SNS u ratu zbog pisma Šutanovca!

Politika 17

Šutanovac je u pismu ukazao da je parlamentarizam u Srbiji u krizi, da su urušene institucije i da je vladavina prava ugrožena, nakon čega ga je potpredsednik SNS Milenko Jovanov optužio da „blati i tužaka državu i njene institucije“

Pismo predsednika DS Dragan Šutanovca pojedinim evropskim institucijama, u kome se požalio na stanje parlamentarizma u Srbiji, bio je povod za novi rat naprednjaka i demokrata.

Šutanovac je u pismu ukazao da je parlamentarizam u Srbiji u krizi, da su urušene institucije i da je vladavina prava ugrožena, nakon čega ga je potpredsednik SNS Milenko Jovanov optužio da „blati i tužaka državu i njene institucije“.

Nakon toga se oglasio zamenik predsednika DS Igor Salak, tvrdeći da je SNS u panici zbog pada rejtinga i poručio da Jovanov nema pravo da bilo kome deli lekcije.
- Znamo da je reč o čoveku koji je navodno predlagao formiranje „jezičkih patrola“ u Vojvodini koje će popisivati građane Srbije mađarske nacionalnosti - rekao je Salak.

Potom su se ponovo oglasili iz SNS, optužujući Salaka da se odlučio za zamenu teza umesto da se u ime DS izvini građanima.

S. Ð.

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir