Orlić (SNS): Neki još ne razumeju Poslovnik o radu
Foto: Nebojša Mandić

Orlić (SNS): Neki još ne razumeju Poslovnik o radu

Politika -

BEOGRAD - Poslanik SNS Vladimir Orlić izjavio je večeras da postoje najmanje dve poslaničke grupe koje očigledno nisu u stanju da pročitaju i razumeju Poslovnik o radu Skupštine Srbije, aludirajući na Dosta je bilo i Dveri.

Šefovi te dve poslaničke grupe održali su posebne konferencije za novinare na kojima su izrazili nezadovoljstvo što nisu postavili premijeru Aleksandru Vučiću pitanja u parlamentu.Članovi vlade, inače svakog poslednjeg četvrtka u mesecu odgovaraju na poslanička pitanja.

Orlić kaže da sve što se čulo na te dve konferencije moglo okarakterisati kao "pojava za potpuno žaljenje"."Tužno je da postoje najmanje dve poslaničke grupe koje i dalje nisu stanju da pročitaju i razumeju poslovnicke odredbe", rekao je Orlić i zatim pojasnio da je Poslovnikom predviđeno da sa pitanjima počinju najmanje poslaničke grupe i da ta sednica može da traje najduže tri sata.

Kaže da je danas cela Srbija mogla da vidi u direktnom prenosu da je u potpunosti ispoštvano i predviđeno vreme i procedura za pitanja narodnih poslanika, te da su čak članovi vlade ostali duže zbog poslanika DS koji je počeo da postavlja pitanja nekoliko minuta pre završetka sednice.

On je ocenio da su konferencije za novinare Dosta je bilo i Dveri bile samo "komični pokušaj da privuku medijsku pažnju".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track