OTIMANJE TREPČE: Srpska lista napustila salu tzv. kosovske skupštine
Foto: Aleksandar Jovanović

Usvajanje "zakona"

OTIMANJE TREPČE: Srpska lista napustila salu tzv. kosovske skupštine

Politika -

Tzv. Skupština Kosova usvojila je u petak uveče, u prvom čitanju, sa 82 glasova za i 12 uzdržanih, Nacrt zakona o Trepči

PRIŠTINA - Posle usvajanja Nacrta zakona o Trepči u prvom čitanju, tzv. kosovska Skupština nastavila je posle ponoći sednicu, jer da bi taj zakon bio usvojen, mora da prođe i drugo čitanje.

Odmah posle usvajanja nacrta zakona u prvom čitanju, poslanici Srpske liste napustili su skupštinsku salu, i kako je javio RTK2, za njih je to zasedanje parlamenta tada bilo završeno.

Raspravu i drugo čitanje zakona tzv. predsednik Skupštine bio je zakazao za 20:30, ali sednica ni posle ponoći nije počela.

Čekalo se da o 20 amandmana na taj zakon raspravljaju odbori za ekonomski razvoj, infrastrukturu, trgovinu i industriju.

Tzv. Skupština Kosova usvojila je u petak uveče, u prvom čitanju, sa 82 glasova za i 12 uzdržanih, Nacrt zakona o Trepči.

Tim nacrtom, predviđa se 80 odsto vlasništva tzv. vlade u Prištini nad Trepčom i ulazak vlade u moguća partnerstva sa privatnim sektorom.

Usvajanju zakona su se protivili poslanici Srpske liste.

Tzv. kosovski premijer Isa Mustafa je, iznoseći pred poslanicima detalje o tome kako bi Trepča trebalo da bude organizovana, potvrdio ranije navode srpskih predstavnika da će Trepča Sever biti - ugašena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track