OVAKO JE SRBIJA GLASALA: Saznajte ko je pobedio po gradovima! POGLEDAJTE MAPU
Foto: Kurir, Fonet, Beta

Mapa

OVAKO JE SRBIJA GLASALA: Saznajte ko je pobedio po gradovima! POGLEDAJTE MAPU

Politika -

Lider SNS poražen u Senti, gde je pobedio Saša Janković, i u Čajetini, gde je popularniji tamošnji predsednik opštine Milan Stamatović

Aleksandar Vučić ubedljivo je pobedio na predsedničkim izborima širom Srbije.U selu Bublici kraj Prokuplja, od 92 glasača, samo jedan meštanin nije zaokružio lidera SNS, i to greškom, a u nekim gradovima novi predsednik Srbije dobio je i do sedam puta više glasova od protivkandidata. Prvi je i u Mladenovcu, rodnom kraju Ljubiše Preletačevića Belog.

Izuzetak je Senta, gde je pobedu odneo Saša Janković sa 42,2 odsto glasova, dok je Vučić drugi sa 39,4 odsto podrške, kao i Čajetina - u toj varošici tamošnji predsednik opštine Milan Stamatović dobio je poverenje 61,23 odsto građana, a Vučić 21,8 odsto.

Zanimljivo je da je lider LSV Nenad Čanak, koji slovi za vojvođanskog političara, izbio na treće mesto u Novom Pazaru i Tutinu i iza sebe ostavio Belog i Vuka Jeremića.

REAGOVANJA / KAKO SU POLITIČARI IZ SRBIJE I REGIONA OCENILI REZULTATE IZBORABoško Obradović, DveriIzbore treba poništitiTražimo poništavanje izbora i organizovanje novih, pre svega zbog donetog neustavnog uputstva RIK o načinu glasanja na KiM.Denis Zvizdić, Veće ministara BiHPobeda garancija miraPobeda Vučića na izborima garancija je da će Srbija zadržati fokus na evropskim integracijama i regionalnoj stabilnosti.Maja Gojković, predsednica SkupštinePokazana ozbiljnostVučić je i u kampanji, za razliku od protivkandidata, pokazao da je državnik i rezultate svog rada, a Srbija je pokazala ozbiljnost.Aleksandar Vulin, ministar radaPodrška reformamaVučić je dobio podršku kakva nije zabeležena. Građani Srbije su na taj način podržali sve ono što je urađeno u protekle tri godine.Muamer Zukorlić, lider BDZUbedili smo BošnjakeDobro je što su Bošnjaci poslušali svoje političke predstavnike i glasali za Vučića. Nije bilo lako ubeđivati Bošnjake da to urade.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Vučić: Pobedili smo bez populizma, šovinizma i demagogije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track