OVO NISTE ZNALI O RUŽICI ĐINĐIĆ: Ona je lepotica iz hit spota jednog poznatog pevača, a evo i kojeg!
Foto: Dado Đilas

Sad se saznalo ko je misterizona devojka iz video-klipa

OVO NISTE ZNALI O RUŽICI ĐINĐIĆ: Ona je lepotica iz hit spota jednog poznatog pevača, a evo i kojeg!

Politika -

BEOGRAD - Ružica Đinđić (56), udovica srpskog premijera Zorana Đinđića, lepotica je iz video-spota za pesmu koja je nekad bila izuzetno popularna u celoj SFRJ.

U tom spotu pojavljuje se, tada dvadesetogodišnja lepa studentkinja iz Novog Sada, koja je kasnije postala supruga premijera Đinđića.

Spot je režirao Boris Miljković, koji je tek nedavno obelodanio ko je misterizona devojka iz video-klipa.

- Taj spot sam režirao davnih osamdesetih godina. Bila nam je potrebna je jedna lepa devojka, a znali smo jednu lepu iz Novog Sada i zvali smo nju. To je bila Ružica. Bila je veoma lepa, ličila je na Kim Vajld, koja je u to vreme bila velika pop zvezda. Zvali smo je, ona je pristala i mi smo to snimili...

Foto: Fonet/DS
Foto: Fonet/DS

- Kasnije se ona zabavljala sa Zoranom, a onda se i udala za njega. U to vreme oni nisu bili ni u kakvoj priči. To je bilo ležerno vreme, bez ikavih planova, i ni o kakvoj podeli plena nije bilo reči - kaže Miljković.

Foto: Zorana Jevtić
Foto: Zorana Jevtić

Inače, Ružica je baš u to vreme kada se snimao spot bila u ljubavi sa muzičarom i bubnjarom Ivanom Feceom Firčijem, ako je suditi po onome što je on obelodanio pre nekoliko godina. On je, naime, u jednom intervjuu rekao da se zabavljao sa Ružicom u vreme kada su oboje imali dvadesetak godina, kao i da je njihova veza trajala dve godine.

Estrada i politika...

Osim bivšeg višestrukog srpskog ministra Mlađana Dinkića, koji je napisao i komponovao veliki broj pesama, i Goran Pitić, nekadašnji ministar za ekonomske odnose sa inostranstvom u vladi Zorana Đinđića, bio je pevač. U spotu za pesmu „Žena“ pevača Radoslava Rodića Rokija, snimljenom na „Mesamu“ 1986, bivši ministar pojavljuje se u ulozi jednog od pratećih vokala.

Takođe, Borko Stefanović, lider Levice Srbije, nekada je bio basista novosadske pank grupe „Generacija bez budućnosti“, koja postoji i danas. Veliki zaljubljenik u muziku je i Nenad Čanak, on je komponovao muziku za mnoge radio-drame i filmove, svirao na albumu „Zašto da ne“ grupe „Električni orgazam“, bio je gostujući muzičar i u bendu „Lav hantersi“, a pevao je i u duetu sa Jelenom Karleušom. Takođe, gradonačelnik Beograda Siniša Mali je u srednjoj školi svirao gitaru u demo-bendu.

- Da, tačno je da sam bio sa Ružicom - rekao je Firči, a na pitanje da li su još u kontaktu, odgovorio je:

- Naravno, ona je fenomenalna osoba. Imamo zajedničko društvo, koje je formirano u vremenu u kojem je prijateljstvo bilo zaista važna stvar. I dan-danas se jedni prema drugima ponašamo isto, bez obzira na to što se retko viđamo. Što kaže jedna moja drugarica: „Prijatelji su ti kao zvezde: ne vidiš ih uvek, ali znaš da su uvek tu negde“ - opisao je Firči njihov odnos.

" target="_blank">OVO JE SPOT U KOJEM SE RUŽICA POJAVILA KAO STUDENTKINJA

Video-klip u kojem je pojavila lepa studentkinja Ružica bio je spot za pesmu Zdravka Čolića "Malo pojačaj radio".

(Alo/J. Đondović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track