PAJTIĆ UVEREN U POBEDU NA UNUTARSTRANAČKIM IZBORIMA: Želim da DS bude avangarda!
Foto: Dragana Udovičić

Lider demokrata ističe neophodnost progresa partije

PAJTIĆ UVEREN U POBEDU NA UNUTARSTRANAČKIM IZBORIMA: Želim da DS bude avangarda!

Politika -

Aktuelni predsednik DS i kandidat za tu funkciju na stranačkim izborima Bojan Pajtić siguran je u svoju pobedu na tim izborima, a kaže da će ostale kandidate kooptirati u Predsedništvo stranke.

Pajtić je rekao da će u rad stranke uključiti sindikate, koji će, uz stranku, bili instrument borbe za radnička prava, kao i najistaknutije ličnosti koje su podržale stranku na prethodnim izborima, ličnosti iz kulture, sporta.

"Želim da DS bude najprogresivnija stranka u Srbija, da bude avangarda, da uključi sve avangardno u sebe", rekao je Pajtić.

Upitan da li ga rezultati ponovo kandiduju za poziciju lidera stranke, Pajtić je rekao da ne vidi ko bi na političkoj sceni bolje vodio "jedno tkivo koje se rastapa i nema ni dinara i koje je medijski satanizovano".

Ističe da je, uprkos takvim uslovima, postignut bolji rezultat nego na prethodnim izborima.

"Da ima boljih kandidata, sigurno bih se povukao", dodao je.

Pajtić je rekao da je tešku finansijsku situaciju u stranci nasledio, kao i prethodni predsedink Dragan Đilas, jer je dug nastao posle izbora 2012. godine, koji je danas, kaže, prepolovljen.

Govoreći o spekulacijama u medijima da je mogući zajednički kandidat opozicije za predsedničke izbore Boris Tadić, Pajtić kaže da to, ipak, treba da bude nestranačka ličnost.

(Tanjug/N1)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track