PAJTIĆ: Vučić što pre da formira vladu
Foto: Marina Lopičić, Dragan Kadić

Dalje prolongiranje nedopustivo, stav je lidera DS

PAJTIĆ: Vučić što pre da formira vladu

Politika -

Predsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić pozvao je mandatara za sastav nove Vlade Srbije Aleksandra Vučića da što pre formira Vladu i kazao da su dosadašnji "izgovori" zbog čega Srbija nema novu Vladu banalni.

"Izgovori da Vučić sam piše 180 strana ekspozea su banalni i nedostojni, kao i izgovori da se Vlada ne formira da opozicija ne bi išla na odmor, to je možda izgovor za predškolsku ustanovu", rekao je Pajtić na konferenciji za novinare.

On je kazao da neformiranje Vlade nanosi štetu Srbiji, jer poljoprivrednici ne znaju šta da uzgajaju, zbog toga što ne znaju kakva je agrarna politika Vlade, da investitori neće doći, jer ne žele da pregovaraju sa bivšim ministrima, a da reforme ne mogu da se sprovode zbog blokade zakonodavstva.

Pajtić je dodao da pozdravlja otvaranje poglavlja 23 i 24 u pregovorima o članstvu sa EU, ali da to podrazumeva da budu otkriveni odgovorni za rušenje objekata u beogradskoj Savamali u izbornoj noći, ali i odgovorni za pad helikoptera u martu 2015. godine i pogibiju sedmoro ljudi.

On je dodao i da je DS upozoravala na štetnost tajnog ugovora sa kompanijom Petera Kamaraša za Železaru Smederevo i da će kao izrazito štetni pokazati "svi tajni ugovori koje je potpisivao Aleksandar Vučić", a medju kojima je pobrojao ugovore sa Er Srbijom, za projekat "Beograd na vodi" ili prodaju hotela na Kopaoniku.

"Dogodilo se to da je Kamaraš napravio 144 miliona evra gubitka. Vučić umesto da preuzme odgovornost, kaže da je rasprava Kamaraša i drugih dečačka svadja, ali ne može dečačka svadja da donese 144 miliona evra gubitka", kazao je Pajtić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track