Pajtić zadovoljan rezultatima svoje vlade
Foto: Beta/Dragan Gojic

Pajtić zadovoljan rezultatima svoje vlade

Politika -

NOVI SAD - Predsednik odlazeće pokrajinske vlade i lider DS Bojan Pajtić izjavio je danas da je zadovoljan rezultatima koje je pokrajinska vlada ostvarila u minulih 12 godina, koliko je on na njenom čelu.

Pajtić je na konferenciji za novinare sa svojim ministrima, u holu zgrade pokrajinske vlade, rekao da je na dan prestanka mandata te vlade, 2. juna, na računu izvršenja budžeta bilo 4,3 milijarde dinara, na deviznim računima 80.000 evra, a na računima direktnih i indirektnih korisnika - 180 miliona dinara.

On je rekao da Narodna banka Srbije AP Vojvodini na osnovu kamata od 2015. godine duguje 280 miliona dinara, te da je rad pokrajinske vlade Državna revizorska institucija revidirala 2010. i 2014. godine bez, kako je rekao, velikih primedbi.

"Pokrajinska vlada za razliku od republičke redovno skupštini podnosi završne račune, kako godišnje tako i kvartalne", rekao je Pajtić, dodajući da pokrajinska administracija na današnji dan broji 1. 075 zaposlenih bez postavljenih i izabranih lica.

Po Pajtićevim rečima, u oblast zdravstva uloženo je preko 500 miliona dinara za programe prevencije bolesti stanovništva, dok je Fond za razvoj Vojvodine realizovao preko 50 konursa i odobrio oko 6.000 kredita u vrednosti preko 30 milijardi dinara.

Najviše je, kažže, investirano u poljoprivredu gde je subvencionisano više od šest hiljada gazdinstava, a da je u periodu od 2007. do 2016. za realizaciju programa zapošljavanja nezaposlenih lica sa teritorije AP Vojvodine utrošeno 6.415.579.290,00 dinara, odnosno da je zaposleno 36.797 lica.On je dodao da je vlada radila u teškim uslovima, jer je, kako je kazao, pokrajinski budžet ostao uskraćen za 500 milijardi dinara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track