PAO DOGOVOR: Zeleni Srbije sa Dačićem u koaliciji
Foto: Tanjug Sava Radovanović

Predizborni sporazum

PAO DOGOVOR: Zeleni Srbije sa Dačićem u koaliciji

Politika -
BEOGRAD - Lider SPS Ivica Dačić izjavio je danas da je ta partija postigla dogovor sa Zelenima Srbije o nastupu na sledećim izborima na svim nivoima.

Dačić je rekao da je dogovor sa Zelenima lako postignut, da nije bilo reči o raspodeli mandata, direktorskim funkcijama već je bilo reči da li se politike slažu i ocenio da među njima postoji kompatibilnost.

"To znači da će naša izborna listi na parlamentarnim izborima biti SPS, Jedinstvena Srbija i Zeleni Srbije", rekao je Dačić na konferenciji za novinare.Dačić kaže i da nema problem sa tim što je PUPS napustio koaliciji i odlučio se da na izborima učestvuje sa SNS, ali ima primedbu na način na koji su se rastali.

"Nisu nas o tome obavestili. Zaslužili smo da o tome ne saznajemo iz medija", rekao je Dačić i prokomentarisao da SPS ništa nije izgubio jer "da su svi penzioneri glasali za PUPS, bilo bi više od milion glasova za tu koaliciju".

Predsednik Zelenih Srbije Ivan Karić rekao je da je sa SPS postignut dogovor oko važnih tema."Za nas više nema dvoumljenja. Podršku je poslalo 95 odsto odbora iz cele Srbije. Spremni smo već danas da počnemo da radimo zajedno", rekao je Karić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja