PARANOJA: Socijalisti optužili SNS da ih špijunira
Foto: Marina Lopicic

Šefica poslaničke grupe socijalista u strahu

PARANOJA: Socijalisti optužili SNS da ih špijunira

Politika -
Vukomanovićeva poludela kada su joj rekli da su u prostorijama njihove stranke u Skupštini boravili mladi naprednjaci na praksi

BEOGRAD - Šefica poslaničke grupe SPS u Skupštini Dijana Vukomanović optužila je svoje koalicione partnere iz SNS za špijunažu, saznaje Kurir!Kako saznaje Kurir, omladinci SNS s vremena na vreme dolaze u Skupštinu Srbije na praksu i obezbeđenje parlamenta im je jednom prilikom, greškom, dalo ključeve prostorija SPS umesto SNS. Oni su proveli nekoliko sati u toj prostoriji i uredno vratili ključ. Međutim, kada je čula da su mladi naprednjaci bili u prostorijama SPS, Dijana Vukomanović je poludela.U sve sumnja- Bila je besna, van sebe. Zahtevala je odgovore od sekretara Skupštine ko je dozvolio mladim naprednjacima da koriste prostor socijalista. Iako je u pitanju obična zabuna, Vukamanovićeva je sve to digla na najviši nivo. Optužila je naprednjake za špijunažu - priča naš izvor.Na pitanje Kurira da li je nedavno imala neki problem sa omladincima iz SNS koji su koristili kancelariju socijalista, Dijana Vukomanović prvo je rekla:- Nisam ja imala problem sa omladincima. Postoji neki kućni red koji smo generalni sekretar Skupštine i ja usaglasili. Nisam ja ulazila u komunikaciju sa bilo kim.Vukomanovićeva je kasnije potvrdila da je sekretarki Jani Ljubičić poslala „upit“ zašto je neovlašćeno korišćena njihova prostorija.- Dobila sam odgovor sekretarke. Ona mi se izvinila i sve smo rešili - tvrdi Vukomanovićeva.Generalna sekretarka Jana Ljubičić potvrdila je za Kurir da se Vukomanovićeva zvanično požalila na „neovlašćeno korišćenje prostorija SPS od strane građanskih lica“.Pismeno izjašnjavanje- Tačno je da su volonteri koji rade ankete sa poslanicima koristili kancelariju SPS, ali se to dogodilo zbog greške pripadnika obezbeđenja. Oni su umesto ključa od kancelarije SNS volonterima dali ključ od prostorije SPS. Pitala sam Dijanu Vukomanović da li je nešto nestalo iz kancelarije i rekla je da nije - kazala je Ljubičićeva. Dodala je da je pisanim putem odgovorila šefici poslaničke grupe SPS i da joj je ona zahvalila na odgovoru.

Rat SNS i SPS, drugi deo partneri iz vlasti kolju se i oko kvadrata u skupštini SrbijeNAPREDNJACI UZURPIRALI KANCELARIJU SOCIJALISTADijana Vukomanović optužila poslanike SNS Velinku Tošić i Jezdimira Vučetića da su neovlašćeno zauzeli prostorije njene stranke.Socijalisti i naprednjaci zaratili su i zbog skupštinskih prostorija u zgradi u Kralja Milana - Dijana Vukomanović se, kako saznajemo, zvanično žalila Jani Ljubičić da dvoje poslanika SNS Velinka Tošić i Jezdimir Vučetić neovlašćeno koriste kancelariju SPS. To je za Kurir potvrdila i generalna sekretarka.- Posle izbora sam, kao generalni sekretar, delila prostorije strankama. Po poslaniku je to oko 12,86 kvadrata, a SPS sam dodelila i više, čak 28 kvadrata. Prostorije koje su zauzeli poslanici SNS Velinka Tošić i Jezdimir Vučetić jesu pripale SPS i to sam i napisala u odgovoru Dijani Vukomanović - rekla je Ljubičićeva, dok okrivljena Velinka Tošić tvrdi da u sporne prostorije ne ulazi već nekoliko dana.- Nama je domar rekao da je ta kancelarija prazna i dao nam je ključeve. Uneli smo kompjutere i zvučnike i sklonili pločicu sa vrata. Ali na toj pločici je pisalo PUPS, a ne SPS. Međutim, kad smo čuli da je ispao problem i da te prostorije traže socijalisti, mi smo zvanično zatražili nove - tvrdi Tošićeva.Poslanica SNS kaže i da Dijana Vukomanović „očigledno ima neki problem“.To što ona ima ličnih problema mene ne zanima - kazala je Tošićeva.Veroljub ArsićLEPO NAM JE, ŠTO DA SE ŠPIJUNIRAMOVeroljub Arsić, poslanik Srpske napredne stranke kaže da naprednjaci nemaju razloga da špijuniraju svoje koalicione partnere.Koliko mi je poznato odnosi u Vladi su korektni i nema razloga da se međusobno špijuniramo - rekao je Arsić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track