PARLAMENT PONIZIO SVE ŽENE: Aplauzom pozdravili prostaka Gašića!

Cirkus: Ministar odbrane smenjen posle burne rasprave u Skupštini

PARLAMENT PONIZIO SVE ŽENE: Aplauzom pozdravili prostaka Gašića!

Politika -
Razrešeni šef resora vojske dočekan u sali ovacijama naprednjaka i socijalista, iako je uvredio žene. Poslanici vladajućih stranaka napustili sednicu navodno uvređeni tvitom demokrate Dragana Šutanovca

BEOGRAD - Ministar odbrane Bratislav Gašić smenjen je juče u Skupštini Srbije zbog skandalozne izjave da „voli novinarke koje lako kleknu“ posle burne rasprave koja je na momente ličila na cirkus.Najpre su poslanici vladajuće koalicije mahom nizali hvalospeve Gašiću, tako da je rasprava više ličila na njegov izbor za ministra, a ne smenu, da bi kasniji svi napustili salu navodno uvređeni tvitom demokrate Dragana Šutanovca!Rasprava o smeni započela je tako što su premijer Aleksandar Vučić i Gašić dočekani gromoglasnim aplauzom poslanika vladajuće koalicije, čime su indirektno ponovo uvređene žene, jer je neko ko ih je uvredio praktično dobio ovacije. Vučić, koji je i predložio Gašićevu smenu, rekao je da je ostavku potpisivao samo zato što naše društvo mora biti pristojno, a Srbija pristojna, normalna i moderna država.Nauk za ubuduće- To je mnogo više od jedne izjave i jedne uvrede, svako ko ženi kaže da klekne, tera je nesvesno u sigurnu kuću. Gašić sebi nikad ne bi poželeo da kleči i znam da nije poželeo ni devojci kojoj je to rekao. On je to rekao tek tako i mora da snosi odgovornost i političke posledice. Očekujem da u budućim delima pokaže šta je naučio - rekao je Vučić.Zatim je pohvalio Gašića, koji je sve vreme sedeo i nije se javljao za reč jer na to nije imao pravo.- Rezultati koje je postigao su vrlo dobri, jer je uradio mnogo i za Ministarstvo odbrane, i za vojsku, i za namensku industriju. Teško mi je da u stranci koju vodim pronađe boljeg čoveka od Gašića. Mislim da je dobar i vredan čovek i dobar domaćin - kazao je on.U odbranu je stala je i poslanica Nove Srbije Dubravka Filipovski.- Gašiću je zbog umora izletelo to što je rekao novinarki, ali se, srećom, brzo izvinio - rekla je ona. Hvale nije štedeo ni lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.- Gašić je dobar domaćin, ima veliku porodicu i decu, dobar je preduzetnik i ministar, veoma je dobro obavljao zadatke koji su stavljeni pred njega - rekao je on.

Ukrstili naočare... Vučić i Šutanovac
Ukrstili naočare... Vučić i Šutanovac

Tražio akumulatorZa razliku od njih, opozicija je kritikovala, te je šef Nove stranke Zoran Živković ocenio da Gašić neće biti upamćen po problematičnoj izjavi, već zato što nije mogao da nađe akumulator za avion „mig 29“.- Morao je to Putin da mu traži - podsetio je Živković.Raspravu je obeležilo i odlazak poslanika vladajuće koalicije iz sale, jer je, kako su objasnili, Šutanovac tvitom uvredio predsednicu Skupštine Maju Gojković. Poslanik DS je, naime, u toku zasedanja na Tviteru isprozivao premijera, Gojkovićku i Marjana Rističevića.- Vučić o pristojnosti, Maja o poštenju, Marjan o kulturi... #realitySkupstina - napisao je Šutanovac. Dok su poslanici demonstrativno izlazili iz sale, Vučić im je dobacio da mu je žao što nema izvinjenja od Šutanovca.

Bežanija... Naprednjaci napuštaju sednicu
Bežanija... Naprednjaci napuštaju sednicu

Premijer jedini ostao- Rado bih izašao sa svojim prijateljima, ali kao predlagač moram da ostanem. Nada da su građani sve videli i da su shvatili za kakvu Srbiju se ko bori - rekao je premijer.Šutanovac je, međutim, Vučiću objasnio da ga je neko obmanuo i da nije napisao „ko o čemu, Maja o poštenju“.- Moj tvit se odnosio na ono što se događa u Skupštini. Ne o poštenju na koje ste vi pomislili, napisao sam „Maja o poštenju, Marjan o kulturi“, odnosilo se na poštenje o kojem građani Novog Sada znaju, o tome da je Gojkovićeva promenila sva sedišta u ovoj sali i sve stranke - precizirao je Šutanovac.Salu su napustile prvo poslanice SNS, priključile su im se kolege iz stranačkog kluba, a zatim i poslanici drugih stranaka na vlasti. Svi oni vratili su se tek pred glasanje o Gašićevoj smeni.

Varnice Skupštinska polemika Palme i Vučića ČIJI JE GAŠIĆ I DA LI JE PAD HELIKOPTERA MRLJA VOJSKELider JS Dragan Marković Palma i premijer Vučić čak su se „posvađali“ zbog toga čiji je Gašić. Palma je tokom govora omašio da je Gašić visoki funkcioner JS, ali mu je premijer u šali odgovorio da je to shvatio kao njegovu želju, ali da je Gašić ipak potpredsednik SNS.Takođe, njih dvojica nisu se složili ni oko toga da li je pad helikoptera mrlja u Vojsci ili ne. Palma je rekao da Vojska nije imala „neke mrlje“osim helikopterske nesreće, koja je nesrećni slučaj, ali se Vučić usprotivio.- Znate li koliko bi puta ruski ministar odbrane Šojgu, koji je jedan od najbližih Putinovih saradnika, morao da snosi odgovornost zbog helikoptera? Ne jedan, ne deset, nego 31 put. A znate li koliko bi američki ministar odbrane morao da snosi odgovornost zbog iste stvari? Dvadeset i četiri puta. Njima niko nije tražio ostavku - rekao je Aleksandar Vučić.

Bilo posla i za Hitnu pomoćPOZLILO KONSTANTINU ARSENOVIĆU IZ PUPSU toku rasprave poslaniku Partije ujedinjenih penzionera Srbije Konstantinu Arsenoviću je pozlilo, a njegov kolega Moma Čolaković pokušao je da mu pomogne. Intervenisala je i Hitna pomoć.

Progutali slovoGREŠKOM PISALO OBRANA UMESTO ODBRANAHit na internetu juče je bio i greška u materijalu za jučerašnju sednicu. Naime, skupštinska služba je, najavljujući raspravu o smeni ministra Gašića, napisala Ministarstvo „obrane“, umesto „odbrane“.

Vojislav ŠešeljGAŠIĆ ĆE BITI MINISTAR U MOJOJ VLADILider SRS Vojislav Šešelj stao je juče u odbranu smenjenog Bratislava Gašića.- Bratislav Gašić prolazi kroz toplog zeca. Ako posle ovih izbora budem formirao radikalsku vladu, ponudiću mu da opet bude ministar odbrane - napisao je Šešelj na svom profilu na Tviteru.

KURIR VAM POKLANJA NARODNI LEKAR: Recite zbogom upali grla i uva

Nosite masku i redovno perite rukeNovo izdanje Kurir Narodnog lekara vam donosi top savete kako dasprečite komplikacije upale uva i grla.

Probajte najlekovitiji biljni recept: žalfija, kamilica, kopriva i med.

Ne propustite magazin Narodni lekar svake subote u Kuriru!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track