PLJUVAČINA: Dragan Šutanovac žestoko zaratio s ministrima
Foto: Zorana Jevtić

Leti perje

PLJUVAČINA: Dragan Šutanovac žestoko zaratio s ministrima

Politika -

Šef demokrata prvi počeo - rekao za Vulina i Dačića da su naneli zlo našoj zemlji i da je destabilizuju, na šta su mu oni poručili da je poslušnik NATO

Lider DS i bivši ministar odbrane Dragan Šutanovac napao je šefa srpske diplomatije Ivicu Dačića i ministra rada Aleksandra Vulina i optužio ih da su uništili Srbiju! Oni mu, međutim, nisu ostali dužni, te su mu odbrusili da je poslušnik NATO, ali i da je svojom bahatošću naneo veliku štetu državi.Šutanovac je prvo na Tviteru napisao da „Dačić i Vulin nanesu Srbiji više štete nego svi ‚mrzitelji‘ Srbije za deceniju“, a onda za Kurir još više osuo paljbu po njima.

- Dačić očigledno nije portparol srpske diplomatije, već portparol tuđih interesa u Srbiji. Istovremeno, Vulin, sakriven iza Vučičevih leđa, priželjkuje osvetu za 5. oktobar, kad je rušilački režim koji je razorio Srbiju smenjen s vlasti.

Njih dvojica svakodnevno podgrevaju tenzije i učestvuju u kampanji za vraćanje nestabilnosti, jer samo u takvoj atmosferi konstantne predizborne kampanje likovi iz devedesetih iz Srbije i s Kosova koji se nalaze na odgovornim pozicijama mogu da se snađu - kaže Šutanovac.Na to Vulin odgovara da je Šutanovac poslušnik NATO.- Ne može NATO poslušnik da oprosti što se Srbija brani. Ne može onaj ko ćuti o NATO agresiji da govori protiv lažne države Kosovo. Njemu zastava Kosova ne smeta, za mene je uvreda. Šutanovac je Srbiji svojom bahatošću naneo štetu tako što je napravio 10 milijardi dinara duga prema vojnim penzionerima i uništio nam više tenkova nego NATO. Kao i uvek, Šutanovac ne vidi dalje od vračarskog pašnjaka, ali se zato u mrzitelje Srbije razume, dugo su zajedno vladali - rekao je Vulin.

Ni Dačić nije štedeo kritike.- Kad to kaže Šutanovac, to je tragikomično. On je, kao što je poznato, dok je bio ministar mnogo više štitio interese nekih velikih sila nego srpske. A što se tiče sporazuma s Rusijom, on je za njih glasao. Kako ga nije sramota da se sad buni, ja sam pred Tadićem potpisao taj sporazum i nisam ništa radio tajno - rekao je Dačić.

Šta im Šutanovac sve zameraOD FRANCUZA DO LOGORAŠAŠutanovac je, obrazlažući šta sve zamera Dačiću i Vulinu, precizirao da misli na zaoštravanje odnosa s Francuskom, posle oslobađajuće presude Ramušu Haradinaju, ali i Dačićevo zagovaranje dodeljivanja posebnog statusa ruskom centru u Nišu.- Vulin je napustio komemoraciju logorašima u jednom od najstravičnijih logora iz Drugog svetskog rata, što predstavlja ogromnu uvredu za sve žrtve, a srpsku spoljnu politiku u očima sveta predstavlja kao neozbiljnu i neodgovornu prema prošlosti i budućnosti - rekao je Šutanovac.

Danijela Luković

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI U 14 SATI UŽIVO: Dan pobede, demonstracija sile!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track