PLJUVAČINA Ivica: Tebe neće čak ni tvoji u SNS! Zorana: Da radiš šta ti Vučić kaže!
Foto: Dragan Kadić, Dragana Udovičić

Žestok rat između SPS i SNS

PLJUVAČINA Ivica: Tebe neće čak ni tvoji u SNS! Zorana: Da radiš šta ti Vučić kaže!

Politika -

Intervju vicepremijera i lidera SPS Ivice Dačića Kuriru, u kojem je rekao da socijalisti neće podržati potpredsednicu Vlade i funkcionerku SNS Zoranu Mihajlović za predsednika Srbije, pokrenuo je novi rat socijalista i naprednjaka!

Mihajlovićeva je Dačiću poručila da ima da sluša ono što mu Vučić kaže i da ne leči svoju nervozu na njoj, da bi se Dačič ponovo oglasio, rekavši joj da nju ionako niko neće, pa čak ni SNS, čiji je član.Poruka na FejsbukuPotpredsednica Vlade juče se na svom nalogu na Fejsbuku oglasila porukom da se „Dačić ponovo meša u tuđe stvari i da se bavi tuđim poslom“.- Dačić je poslednji čovek na svetu od koga će zavisiti ko će biti kandidat SNS za predsednika Srbije. Kao što SNS nije birao ni Branka Ružića i Predraga Markovića, koji su toliko puta do sada napadali mene i moje prijatelje iz SNS, kao što nismo SNS i ja krivi što ljudi odlaze od Dačića, tako Dačić neće određivati koga će SNS da predloži na izborima za predsednika Srbije. To će učiniti isključivo Aleksandar Vučić i najviše rukovodstva naše stranke - navela je još Mihajlovićeva.KomplimentiOna je poručila lideru SPS da njegovo i jeste da podrži kandidata SNS.- Ono što očekujem od svih naših koalicionih partnera u Vladi Srbije, pa i od Dačića, jeste da podrže kandidata SNS koga bude odredio premijer Vučić. Jer, priznaćete, bilo bi krajnje neprincipijelno da stranke koje sede u Vladi koju vodi premijer Vučić budu protiv kandidata za predsednika kog je predložio predsednik Vlade u kojoj sede - poručila je ona.U izjavi za Kurir Mihajlovićeva je dodala da: „Veći kompliment od toga da me nikad ne bi podržao nisam mogla da dobijem od mog kolege Ivice Dačića.“- U suprotnom, ozbiljno bih se zapitala gde to grešim i šta to toliko loše radim kad bih u bilo čemu zaslužila podršku Ivice Dačića. Razumem njegovu nervozu i ljutnju, jer period kroz koji prolazi njegova stranka nije nimalo lak. Ali to mu ne daje za pravo da svoju nervozu leči na SNS i meni. Dačićevo ponašanje najbolje govori kako bi se SPS ponašao prema nama da su oni kojim slučajem najveća stranka u Srbiji - izjavila je ona.Nakon reagovanja Mihajlovićeve, iz centrale SPS stiglo je saopštenje Ivice Dačića. Kako je navedeno, predsednik SPS nema nameru da se meša u to ko će biti predsednički kandidat SNS, ali svakako oni - SPS - odlučuju koga mogu da podrže kao eventualnog zajedničkog kandidata.- Zorana Mihajlović je poslednji čovek na svetu koga možemo podržati kao zajedničkog predsedničkog kandidata. A što se tiče odlaska iz stranaka, moram priznati da u tome nemam iskustvo kao što ona ima - poručio je lider SPS u saopštenju.Priča samo u medijimaU razgovoru za Kurir Dačić još dodaje da Mihajlovićevu ionako niko neće.- O njoj kao kandidatu SNS se priča samo u medijima. Nisam čuo da je iko predlaže, pa ni njen SNS - kazao je lider SPS.Podsetimo, Dačić je u intervjuu za naš list naveo da je još neizvesno da li će se on sam kandidovati na predsedničkim izborima ili će biti zajednički kandidat vladajuće koalicije. Na pitanje od čega će to zavisiti, te da li bi podržao Tomislava Nikolića ili Zoranu Mihajlović kao kandidate, rekao je:- Ukoliko Mihajlovićeva bude predlog, SPS to neće prihvatiti. U to budite sigurni, pa čak i kad bih ja to prihvatio.

Dragomir AnđelkovićVUČIĆ OVO NEĆE TOLERISATIPolitički analitičar Dragomir Anđelković smatra da nova javna prepucavanja između dva potpredsednika Vlade ne treba tumačiti kao sukob na relaciji SPS-SNS.- Svakako da Vučić neće dugoročno tolerisati ovakve individualne istupe svojih potpredsednika, jer se stvara loša predstava o Vladi i odnosima unutar vladajuće koalicije. Ne verujem da Zorana govori u ime SNS, jer je ona već više puta pokazala da ume da vuče na svoju ruku. Vučić će to verovatno primiriti, ali ne suviše agresivno, jer je reč o lideru koalicione stranke i visokom funkcioneru njegovog SNS koji je već imao solo nastupe - objašnjava on.

*************************************************************************************

DANAS POKLON DODATAK

UZ KURIR: Izbor iz Pelagićevog narodnog učiteljaDanašnji poklon dodatak Lekovito Bilje donosi vam izbor preporuka iz knjige Vase Pelagića “Narodni učitelj” za lečenje mnogih oboljenja. Izdvojili smo savete koji će vam koristiti jer možete da koristite biljke ili plodove koji su vam lako dostupni, a koji vrlo uspešno otklanjaju učestale tegobe kao što su kašalj, bolovi u stomaku, zubobolja, urinarne infekcije ili problemi sa probavom.

Danas u KURIRU pročitajte još

* PREDSEDNIK FILIPINA ZA 100 DANA UBIO 3.700 DILERA: Rodrigo Duterte likvidira bez suđenja!* GLUMICINA CIMERKA MI PRIČALA KAKO JE UBILA BABU I MAJKU: Ispovest žene iz ćelije Centralnog zatvora!* PROGOVORILA DEVOJČICA (13), ŽRTVA PEDOFILA: Majko, plašim se da me manijak me ubije!* MARKO PANTELIĆ PREKO KURIRA IZAŠAO IZ MEDIJSKE ILEGALE Da nije države ne bi se igrao fudbal u Srbiji* PAPARACO! VELJKOVA DEVOJKA BIRALA VERENIČKI PRSTEN: Ksenija se priprema za venčanje!* NAJSTARIJI PROKUPČANIN PROSLAVIO 100. ROĐENDAN: Ceo vek na jednoj torti!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track