POBUNA U SPS: Dačić pada zbog bahate direktorke?!
Foto: Marina Lopičić

Skandal zbog Ivane Petrović i dalje potresa socijaliste

POBUNA U SPS: Dačić pada zbog bahate direktorke?!

Politika -

Fotelja lidera socijalista počela da se drma jer ne rešava slučaj bahate funkcionerke. Dijana Vukomanović na Fejsbuku piše da je u stranci počeo „nezaustavljivi proces reformi“

Lider SPS Ivica Dačić na velikim je mukama zbog skandala koji je izazvala funkcionerka te stranke i bivša direktorka marketinga u „Dunav osiguranju“ Ivana Petrović kad je napala Dijanu Vukomanović.

Nakon pobune visokih funkcionera, talas pritiska na Dačića sručio se i od odbora s juga Srbije, zbog čega nije isključeno da on i ode s mesta predsednika SPS.Izvor iz vrha SPS otkriva da su pojedini lokalni odbori već neformalno zahtevali da se već jednom okonča afera koja potresa stranku.Pobuna s juga- Javljaju nam se ljudi iz Niša, Dimitrovgrada, Leskovca... Traže da se reši problem Ivane Petrović, da se isključi ili šta već, samo da se ne provlačimo zbog nje po medijima. Ivica kao da se povukao i ne zna šta da radi. Pokušava da se distancira od Ivane, verovatno jer vidi da bi mu se to moglo obiti o glavu. A vreme prolazi, pa će na kraju možda biti ili da onda ode, ili da Ivica bude smenjen, ili da podnese ostavku - kaže naš sagovornik.Da se slučaj Ivane Petrović neće završiti tek tako, indirektno se naslućuje i na osnovu statusa koji je na Fejsbuku postavila Dijana Vukomanović: „Slučaj okidač koji pokreće nezaustavljivi proces reformi unutar SPS. Verujemo da će moj stav podržati brojni drugovi i drugarice socijalisti“, napisala je Vukomanovićeva, koja je uz ovaj status postavila i link za tekst o njoj, s naslovom „Na mene nasrću nesposobni“.Ovaj status izazvao je lavinu novih komentara, između ostalih i Jovane Mrkić, po svemu sudeći aktivistkinje SPS, koja je napisala: „Bilo bi fer da se jave svi koji su bili na meti gospođice i to u većini slučajeva neopravdano, bez ikakvih osnova i dokaza. Mnogo nas je“.Dijana i dalje ćutiVukomanovićeva, međutim, juče nije htela da više govori o incidentu.- Mislim da je javnost maksimalno informisana. Zahvaljujem vam na ponuđenom medijskom prostoru - poručila je.Dačić je juče samo uvijeno pričao o ovoj temi.- To su potpuno sporedna pitanja. Ne gledam s odobravanjem na to i to su stvari koje ne treba da se dešavaju. Kada je reč o SPS, moramo da imao manir da se ta pitanja rešavaju unutar kuće - rekao je ne želeći da širi temu neprijatnu po njega.Politički analitičar Branko Radun smatra da bi Dačić trebalo da konkretnije reaguje.- Takvo ponašanje je za svaku osudu, a ispadi dotične funkcionerke nanose veliku štetu SPS. Ukoliko SPS hoće ozbiljnu ulogu u budućoj vladi, to neće moći ako ih ovakve priče prate. Dačić bi morao da kazni takvo delovanje u stranci - poručuje Radun.Petrovićeva juče nije odgovarala na naše poruke.

Afera „pljačka dunav osiguranja“ policija češlja ugovore

„DUNAV OSIGURANJE“ POTVRDILO PISANJE KURIRA, ISTRAGA U TOKUPrema najnovijim saznanjima Kurira, oko 90 zaposlenih iz „Dunav osiguranja“ saslušano je zbog ispumpavanja čak 70.000.000 dinara kad je Petrovićeva sklapala ugovore s fantomskim agencijama, a proviziju zadržavala za sebe.U „Dunav osiguranju“ juče su indirektno potvrdili Kuriru da se vodi istraga zbog poslovanja funkcionerke SPS Ivane Petrović dok je bila na mestu direktora marketinga te firme.„Kompanija ‚Dunav osiguranje‘ sarađuje s državnim organima u svakom pogledu, pa i u konkretnom slučaju. To, svakako, uključuje i uvid u dokumentaciju, koja je dostupna nadležnim institucijama kao što su Narodna banka Srbije i Ministarstvo finansija. Detalje te saradnje s drugim republičkim institucijama i organima radi istrage u konkretnom slučaju kompanija ne komentariše“, saopšteno nam je iz „Dunav osiguranja“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track