KURIR TV KONSULTACIJE O VLADI: Vučić završio sastanak sa Boškom Obradovićem
Foto: Dragan Kadić

Mandatar predstavlja osnovne tačke programa

KURIR TV KONSULTACIJE O VLADI: Vučić završio sastanak sa Boškom Obradovićem

Politika -

Predsednik SNS i mandatar za sastav nove vlade Aleksandar Vučić počeo je danas u Domu Narodne skupštine konsultacije o novoj vladi Srbije.

1 / 22 Foto: Dragan Kadić

Razgovori su počeli u 14 časova, a na konsultacije neće doći predstavnici DS i DSS, koji su se mandataru zahvalili na pozivu i odbili ga.

RAŠKOVIĆ IVIĆ I PAJTIĆ SE ZAHVALILI VUČIĆU NA POZIVU: DSS i DS ne idu na konsultacije o vladi

Foto: Zorana Jevtić
Foto: Zorana Jevtić

19.12 - Dveri neće biti deo Vlade Srbije, biće opozicija, ali pozdravljam novu praksu koja se danas mogla videti, razgovor opozicije i vlasti i pozvali smo mandatara da se ova praksa nastavi.

18.59 - Završen razgovor sa liderom Dveri. Razgovor sa liderom Dveri Boškom Obradovićem trajao je 53 minuta.

Foto. Dragan Kadić
Foto. Dragan Kadić

18.11 - Nakon sastanka sa Vučićem, lider LDP-a Čedomir Jovanović rekao je da Vlada Srbije koja se danas pravi mora biti bolja od svih ostalih, jer su problemi veliki.

Foto. Dragan Kadić
Foto. Dragan Kadić

- Vučiću sam rekao da se mora jačati evropska orjentacija Srbije, regionalna saradnja... rekao sam i da je problem ono sto se dešavalo u Savamali. Drago mi je što je Vučić pokazao razumevanje za to.

ČEDA JOVANOVIĆ POSLE SASTANKA SA VUČIĆEM: Razgovaraćemo još jednom

- Dobili smo jednu optimističku sliku razvoja zemlje. Nije bilo reči o funkcijama, o pokrajini, tako da ćemo videti na sledećem sastanku koji bi trebalo da se desi za sedam do deset dana. Principi na kojima se može formirati saradnja su vrlo bliski, bliski su i vrednosni sistemi tako da je na mandataru da smisli kako će ono što je predložio realizovati - rekao je Čanak nakon sastanka.

18.10 - Kandidat za predsednika vlade Aleksandar Vučić završio je u 18 sati konsultacije o vladi sa liderima LDP i LSV Čedomirom Jovanovićem i Nenadom Čankom, a razgovor je trajao sat vremena. Vučić je tako najduže razgovarao sa Jovanovićem i Čankom, budući da su njegovi sastanci sa predstavnicima SPS, JS, SRS i Dosta je bilo trajali kraće

18.08 - Očekuje se početak sastanka mandatara Aleksandra Vučića sa liderom pokreta Dveri Boškom Obradovićem.

18.02 - Lideri LDP i LSV Čedomir Jovanović i Nenad Čanak završili su razgovor sa mandatarom Aleksandrom Vučićem. U toku je njihovo obraćanje medijima.

17.55 - Razgovor Vučića sa Čedom i Čankom još traje.

17.39 - Lider Dveri Bško Obradović stigao je u Skupštinu pola sata pre termina za sastanak sa Vučićem. Obradović će razgovarati sa mandatarom, za razliku od njegovog koalicionog partnera DSS, čija je predsednica Sanda Rašković Ivić najavila da neće ići na konstultacije o vladi.

17.11 - Predsednik Srpske napredne stranke i mandatar za sastav nove Vlade Republike Srbije, Aleksandar Vučić, obratiće se javnosti danas u 19 sati. Kako je saopštila SNS, Vučić će se javnosti obratiti u holu Doma Narodne skupštine Republike Srbije.

17.10 - Kandidat za premijera Srbije Aleksandar Vučić počeo je konsultacije sa liderima LDP i LSV Čedomirom Jovanovićem i Nenadom Čankom. Na konsultacije je bila pozvana i SDS, ali je iz te stranke saopšteno da se neće odazvati na taj poziv.

17.05 - U Skupštinu na razgovor stigao je i lider LDP Čedomir Jovanović kome se pridružio i lider LSV Nenad Čanak, koji su započeli razgovor sa mandatarom Vučić

Foto. Dragan Kadić
Foto. Dragan Kadić

16.58 - Predsednik Srpske napredne stranke i mandatar za sastav nove vlade Aleksandar Vučić nastaviće sutra razgovore o vladi sa predstavnicima manjinskih lista. Vučić će prvo, u 15 sati, u Domu Narodne skupštine razgovarati sa predstavnicima liste Savez vojvođanskih Mađara Ištvana Pastora. U 16 časova Vučić će se sastati sa predstavnicima liste Muamer Zukorlić - Bošnjačka demokratska zajednica Sandžaka, a u 16.45 sa SDA Sandžaka - Dr Sulejman Ugljanin. Potom će sa Vučićem razgovarati i predstavnici izborne liste Zelena stranka, a u 18 sati i Partija za demokratsko delovanje.

16.50 - Lider LSV Nenad Čanak stigao je u nešto pre 17 časova, za kada je zakazan razgovor sa mandatarom za sastav nove vlade. Očekuje se i dolazak Čedomira Jovanovića.

16.21 -Kako Kurir nezvanično saznaje Lider DJB Saša Radulović na sastanak je došao bez programa i naoružan uvredama prema mandataru Vučiću, koga je napao odmah posle početka sastanka.

VUČIĆ IZBACIO RADULOVIĆA IZ KANCELARIJE: Naprednjaci lideru DJB dali mapu do psihijatrije

16.16 - Lider DJB Saša Radulović sa svojim saradnicima posle samo 13 minuta završio je razgovor sa mandatarom Vučićem.

16.06 - Mandatar za sastav nove vlade Aleksandar Vučić počeo je razgovor sa liderom pokreta DJB Sašom Radulovićem, koji je došao u pratnji stranačkih kolega Dušana Pavlovića, Aleksandra Stefanovića i Jasmine Nikolić koja sinoć nije izabrana za potpredsednicu Skupštine.

16.04 - Ja sam odmah na početku razgovora saopštio mandataru Vučiću rekao da sam spreman na saradanju i na koalicioni sporazum ako on i njegova vlada napuste politiku učlanjivanja u EU i orjentišu se na integraciju sa Rusijom, rekao je posle razgovora lider radikala Vojislav Šešelj.

On je dodao i da su razgovarali smo o raznim temamam uglavnom ekonomskim.

16.02 - Posle sastanka Vučića i Šešelja u salu za sastanke nakratko su ušli Nebojša Stefanović, Marija Obradović, Jovanov i Maja Gojković.

15.55 - Završene konsultacije sa Šešeljem . Oko15.50 časova Šešelj je izašao sa razgovora sa Aleksandrom Vučićem.

KURIR TV ŠEŠELJ POSLE SASTANKA VUČIĆEM: Neću biti deo buduće vlade

15.50 - Razgovor Aleksandra Vučića i lidera SRS Vojislava Šešelja i dalje traje, i to nešto duže nego razgovor sa Dačićem i Palmom.

15.34 - Posle sastanka sa radikalima, Vučić će razgovarati i sa predstavnicima pokreta Dosta je bilo, LDP i LSV, kao i sa Pokretom Dveri.

15.33 - Očekuje se da će Vučić, po završetku sastanaka, oko 19 časova, održati konferenciju za novinare.

15.09 - Vučić i Šešelj sami razgovaraju u sali u Domu Narodne skupštine. To je, kako je ranije rekao Šešelj, njihov prvi susret posle osam godina.

15.04 - Lider radikala Vojislav Šešelj stigao je sam na konsultacije sa mandatarom Vučićem.

15.00 - Na zakazane konsultacije kod mandatara Vučića dolazi lider SRS Vojislav Šešelj.

14.59 - Dačić je novinarima rekao da im je Vučić na sastanku predočio svoje planove. Dačić je rekao da su razgovarali o učešću u vladi.

DAČIĆ POSLE SASTANKA SA VUČIĆEM: Razgovarali smo programu vlade, a ne o kadrovima i resorima

- Ako premijer smatra da je saradnja bila dobra i da je treba nastaviti, nastavićemo razgovore. Mi smo spremni na to. Do sada smo uspešno sarađivati četiri godine, ostvarili istorijske rezultate. U odnosu na 2012. danas smo mnogo bolji, sačuvali smo ekonomiju, preduzete su teške mere... Nadamo se da će Srbija biti jos bolja - rekao je Dačić.

14.52 - Sastanak Dačića i Palme sa mandatarom Vučićem je završen. Konsultacije su trajale 45 minuta.

14.10 - Na konsultacije u Skupštinu Srbije kod mandatara Vučića stigli su predstavnici liste SPS-JS...

Foto: Zorana Jevtić
Foto: Zorana Jevtić

... i evo kako je to izgledalo iza zatvorenih vrata.

U skupštinsko zdanje stigli su lider socijalista Ivica Dačić i Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.

Foto: Zorana Jevtić
Foto: Zorana Jevtić

Mandatar za sastav nove vlade stigao je u Dom narodne skupštine oko 13.30 časova...

Foto: Zorana Jevtić
Foto: Zorana Jevtić

... a na ulazu su ga sačekale potpredsednica SNS Marija Obradović i novoizabrana predstavnica Parlamenta Maja Gojković, sa kojom se Vučić srdačno pozdravio.

Foto: Zorana Jevtić
Foto: Zorana Jevtić

Vučić će sa predstavnicima izbornih izabranih lista razgovarati o razvoju i napretku Srbije u budućnosti i predstaviti osnovne tačke programa nove vlade.

Foto: Zorana Jevtić
Foto: Zorana Jevtić

Konsultacije sa SPS biće održane u Domu Narodne skupštine u 14 sati, a sat kasnije Vučić će se sastati sa predstavnicima SRS. Lider radikala Vojislav Šešelj rekao je da će, po odluci kolegijuma stranke, on predstavljati stranku na tim konsultacijama. U 16 sati Vučić će obaviti konsultacije s predstavnicima pokreta "Dosta je bilo". On će potom, u 17 sati, obaviti razgovor sa predstavnicima izborne liste LDP-LSV-SDS, a u 18 sati sa predstavnicima pokreta Dveri.

Foto: Zorana Jevtić
Foto: Zorana Jevtić

Odluka predsednika Srbije Tomislava Nikolića da lidera SNS Aleksandra Vučića predloži kao kandidata za predsednika vlade stupila je na snagu objavljivanjem u Službenom glasniku 4. juna i biće dostavljena Skupštini Srbije. U obrazloženju odluke, koju je predsednik Nikolić potpisao 2. juna, stoji da Vučić poseduje stručne i lične kvalitete za obavljanje funkcije predsednika Vlade, te da ga je uverio da može da obezbedi izbor vlade.

Vučić je ranije najavio da bi Vlada Srbije trebalo da bude formirana do 16. juna.

(EPK/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track